Меню
Your Cart
Поради усложнената от пандемията ситуация, доставките ни могат да се забавят до 5 работни дни.

Общи условия

Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между Калиста България ЕООД с ЕИК BG202233763, наричана по долу Paula Venti, и клиентите, наричани по-долу КЛИЕНТИ, на електронния магазин www.paulaventi.com, наричан по-долу онлайн магазин Paula Venti. КЛИЕНТЪТ се съгласява с Общите условия за ползване с влизане на сайта на Paula Venti. КЛИЕНТЪТ е длъжен да се запознае с Общите условия за ползване и ако не е съгласен с тях е длъжен да напусне сайта.

Начин на пазаруване

1. Можете да се регистрирате в онлайн магазина Paula Venti или да пазарувате като гост

2. След като разгледате продуктите и направите своя избор относно вида, размера, цвета и дизайна на продукта, натиснете бутона „КУПИ“

3. Ако желаете да закупите допълнителен продукт, повторете описаното в точка 2.

4. След като сте добавили във Вашата кошница всеки желан от Вас продукт, натиснете бутона „Кошница“ (горе в дясно в менюто) и после бутона "Виж кошницата", който Ви предоставя поглед върху цялата Ви поръчка и Ви дава възможност да откажете един или повече от избраните от Вас продукти. Ако желаете да добавите допълнителен артикул във Вашата „Кошница“ натиснете бутона „Продължете с покупките“

5. Ако сте доволни от Вашата поръчка и желаете да закупите продуктите намиращи се във Вашата „Кошница“, натиснете бутона „Плащане“

6. Можете да изберете да пазарувате като регистриран клиент или без регистрация. Ако сте регистриран потребител, можете да използвате адреса зададен от Вас при предходна поръчка. След като изберете начинът Ви на пазаруване, натиснете бутона "Продължи". 

7. Въведете Вашите име и фамилия и адресът, на който желаете да бъде доставена поръчката Ви. Обърнете внимание на кутията "Адресите ми на плащане и получаване са еднакви". След като въведете/изберете адрес за доставка на поръчката Ви, натиснете бутона „Продължи“. Ако желаете да се върнете на предходна страница, кликнете върху името на страницата в менюто.

8. Изберете метод на доставка и натиснете бутона "Продължи". Ако желаете да се върнете на предходна страница, кликнете върху името на страницата в менюто.

9. Изберете начин на плащане и натиснете бутона "Продължи". Ако желаете да се върнете на предходна страница, кликнете върху името на страницата в менюто. КЛИЕНТЪТ е длъжен да прочете ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ и да кликне, поставяйки тикче, върху кутията "Прочел съм и съм съгласен с Общи условия". Paula Venti за момента предлага само заплащане чрез наложен платеж.

10. В страницата за потвърждаване на поръчката ще имате възможност да прегледате цялата си поръчка, като в сумата за плащане ще бъдат включени и разходите за доставка. Ако сте съгласни с поръчката си, натиснете бутона "Потвърди", чрез който Вие завършвате поръчката си и се съгласявате с условията за ползване на сайта Paula Venti, както и да заплатите пълната стойност на Вашата поръчка и доставка. За да се откажете от поръчката си натиснете предходен бутон от менюто, бутона "BACK" на браузъра Ви или кликнете върху вашата кошница горе в дясно на основното меню и натиснете бутона "Х" срещу името и снимката на избрания от Вас продукт. След натискане на бутона „Потвърди“ поръчката Ви е завършена успешно и ще Ви бъде изпратен e-mail съдържащ всички детайли за Вашата поръчка.

В случай, че поръчката е извършена в почивен ден или на официален празник, тя ще бъде обработена в първия следващ работен ден

Предмет на дейност

Сайтът www.paulaventi.com е собственост на Калиста България ЕООД и представлява електронен магазин, чрез който КЛИЕНТЪТ има възможност да сключва договори за покупко-продажба и доставка на предлаганите от Paula Venti стоки. Paula Venti предоставя стоки срещу заплащане до адреса, посочен от КЛИЕНТА, след изрично изразеното желание на КЛИЕНТА да закупи определената стока.

Всички публикувани на сайта www.paulaventi.com текстове, изображения, символи, наименования и марки са притежание на собствениците им и копирането им с комерсиална цел е забранено, съгласно Закона за авторското право.

Клиентът се задължава да заплати продажната цена на поръчания продукт, предоставен от Paula Venti, съгласно условията и сроковете посочени в условията за ползване на страницата на онлайн магазина Paula Venti.

При изразяване на желание за закупуване на продукт от онлайн магазина на Paula Venti КЛИЕНТЪТ показва, че е съгласен с визията и качеството на продукта. Paula Venti не носи отговорност при различия в цветовете на стоката възникнали в следствие на различия в настройките за показване на информация, зададени на електронните средства на клиента.

Paula Venti запазва правото си да променя едностранно параметрите на предлаганите в сайта продукти и общите условия за ползване на сайта, като се задължава да оповести тези промени пред клиентите си, публикувайки информацията на страницата на онлайн магазина Paula Venti.

Цените за доставка са за сметка на клиента

1. Цената за доставка на продукт е 4,00 лв.

2. При поръчка над 50 лв. доставката е безплатно до най-удобния за Вас офис на ЕКОНТ.

Посочените цени са с включен ДДС и важат за територията на Република България


Условия за доставка на продуктите

Доставката на поръчаните от Вас артикули, ще бъде извършена от куриерска фирма ЕКОНТ.

В неделя и на официални празници не се изпълняват доставки.

В работни дни доставки се извършват от 08:30ч. до 18:00ч., а в събота от 08:30ч. до 14:30ч.

Заплащането на стоката става с наложен платеж , а доставката ще бъде извършена в срок до 2 работни дни, считано от първия делничен ден след получаване на поръчката. (В много редки случаи на изчерпан продукт на склад, чиято доставка може да се забави повече от 2 работни дни, ще бъдете уведомени в най-кратък срок)

Цена на продуктите и заплащане

Цените на всички стоки продавани в онлайн магазина Paula Venti са в Български лева (BGN) и са с включен ДДС. Обявената цена за продукт е за единична бройка и не включва цената за доставка. Paula Venti не публикува информация за наличността на стоките си.

Регистрация за клиенти

Регистрацията в онлайн магазина Paula Venti улеснява процеса на пазаруване за КЛИЕНТА, както и дава право на КЛИЕНТА да осъществи отношения с Калиста България ЕООД с цел покупко-продажба на стоки предлагани в онлайн магазина Paula Venti. При желание КЛИЕНТЪТ може да получава бюлетин с обновленията на артикулите на сайта по e-mail. При регистрация клиентът се задължава да потвърди верността на въведените от него данни с цел по-точна комуникация между КЛИЕНТА и Калиста България ЕООД и се съгласява с общите условия за ползване на сайта. Ако КЛИЕНТЪТ предостави невярна, подвеждаща или неточна информация, която затруднява търговските отношения между двете страни или пречи да бъде извършена валидна поръчка, Калиста България ЕООД запазва своето право да прекрати едностранно договора между нея и КЛИЕНТА без да носи каквато и да е отговорност и да прекрати регистрацията на клиента. Регистрирайки се в онлайн магазина Paula Venti, клиентът се съгласява, въведените от него данни да бъдат използвани и съхранявани съгласно целите на общите условия за ползване на сайта.

Гаранция

Paula Venti дава търговска гаранция в срок от 12 месеца на куфари и 30 дни на чанти, закупени през онлайн магазина на www.paulaventi.com, която е валидна на територията на Република България. Гаранционният период започва от датата посочена в гаранционната карта.

Гаранцията се отнася за фабрични дефекти – човешка грешка при изработката или некачествени материали или компоненти, появили се при нормална експлоатация през гаранционния период. 

Гаранцията не се отнася за щети и повреди, вследствие на неправилна употреба, екстремални температури, влага, дефекти върху корпуса на куфара, естествено износване на материалите, умишлено увреждане от клиента, дефекти от удари, предизвикани умишлено или неумишлено от служители на аерогари, логистични фирми и др., занимаващи се с пренос и обработка на стоки и багажи.

Гаранционното обслужване може да бъде отказано в следните случаи:

- когато е правен опит за отстраняване на дефекта от клиента или други неупълномощени лица,

- при повреди, получени вследствие на небрежно отношение на клиента,

- при пренасяне на багажи, несъответстващи на размера и капацитета на закупената стока.

Търговската гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по ЗЗП чл. 112-119. Независимо от търговската гаранция, Paula Venti отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, съгласно гаранцията по чл.112-115 от ЗЗП.

Срокът за уреждане на рекламация е 30 дни от датата на предявяване на рекламацията. В случай на рекламация е нужно потребителят да уведоми Paula Venti на e-mail sales@paulaventi.com или на телефон 0887453588.

При повреди, причинени на багажа Ви по време на полет, отговорност носи авиокомпанията превозвач. При получаване на багажа си го огледайте и при установяване на повреди на корпуса, колелата и/или механизма, незабавно се обърнете към гише „Загубен багаж“ („Lost and Found Luggage“), където можете да направите рекламация. Необходимо е да запазите Вашия билет, тъй като той е и гаранцията за всеки полет. Рекламация можете да направите в седемдневен срок в офиса на авиокомпанията превозвач или до няколко дни на сайта на съответната авиокомпания. Нашата гаранция не важи за щети, нанесени от летищни служители. Авиокомпанията е отговорна за Вашия багаж, застрахова го и гарантира за неговата цялост и е длъжна да Ви го предаде в състоянието, в което го е приела. Авиокомпанията е длъжна да Ви заплати ремонта, ако той е възможен, или пълната стойност на куфара Ви, ако е непоправимо повреден.

Съветваме Ви да проверявате пратката си при получаването ѝ от представителя на куриерската фирма. За щети нанесени при транспорта от куриерската фирма, Paula Venti не носи отговорност. В случай на забелязана от вас щета, имате право да откажете поръчката. 

Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите

1. Ние сме Калиста България ЕООД с адрес: гр. София, ул. Риккардо Ваккарини 3, ЕИК BG202233763, тел. 0887453588, e-mail: sales@paulaventi.com

2. Цените на стоките са с включен ДДС

3. Качествата и характеристиките на стоките са описани на страницата на всеки продукт

4. Цената за доставка не е включена в цените на артикулите, а се добавя към крайната сума на поръчката и е за сметка на КЛИЕНТА.

5. Paula Venti НЕ налага допълнителна стойност на средствата за комуникация между нея и КЛИЕНТА

Право за отказ от покупка съгласно чл. 55, ал. 1 ЗЗП

Съгласно чл. 55. (1) ЗЗП потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни, считано от датата на получаване на стоката, като при връщане стоката трябва да задоволява следните условия:

1. Потребителят трябва да информира Калиста България ЕООД на e-mail sales@paulaventi.com или на телефон: 0887453588, че съгласно чл. 55 (1) ЗЗП се отказва от сключения договор и да посочи банкова сметка, по която да му бъде преведена сума в размер на цената, заплатена от него, за стоката.

2. Вида на стоката при връщане трябва да отговаря НАПЪЛНО на вида ѝ при получаване, т.е. стоката НЕ Е ИЗПОЛЗВАНА, не е нарушавана целостта на опаковката (куриерската опаковка на пратката може да бъде отваряна), стоката е във вида, в който е получена, с придружаващата я документация, касова бележка и фактура, ако такава е издадена (за куфари – и гаранционна карта), и стоката е с оригиналните етикети на Paula Venti или Enzo Nori.

На потребителят ще бъде предоставен адрес от служител на Калиста България ЕООД, на който да бъде върната стоката, като всички транспортни разходи за нейното получаванe и връщане остават за сметка на клиента.

В случай, че потребителят информира Paula Venti за желанието си да се откаже от договора съгласно чл. 55 (1) ЗЗП и е изпълнил гореспоменатите условия, Paula Venti се задължава да изплати на клиента, заплатената от него цена, в седемдневен срок от получаването на върнатата стока.

При връщането на продукт, чиято опаковка е повредена или непълна, от комплекта липсват аксесоари и/или съпътстващите продажбата документи, брошури, описания, гаранционна карта и т.н., по продукта има следи от износване, драскотини, охлузвания, намокряне с вода или други течности, Paula Venti си запазва правото, да откаже връщането на стоката, съответно и на заплатената за нея сума.

Права и условия за реклмации

КЛИЕНТЪТ е длъжен да провери стоката незабавно при нейното получаване и в присъствието на лицето, отговорно за доставката, за видими дефекти, липса на някой от съпътстващите я аксесоари и/или документи, изисквани съгласно законодателството на Република България. Ако клиентът не направи това и куриерът не бъде уведомен за противното в момента на получаване на стоката, тогава стоката се смята за одобрена и КЛИЕНТЪТ губи правото да твърди, че стоката е доставена с видими дефекти, липса на някой от съпътстващите я аксесоари и/или документи, изисквани съгласно законодателството на Република България.

Рекламации на стоки, които са закупени от Калиста България ЕООД посредством електронния магазин на фирмата Paula Venti на адрес www.paulaventi.com се уреждат съобразно Закон за защита на потребителите и по правилата описани в по горе в секцията „Гаранция“ от настоящия документ. КЛИЕНТЪТ е задължен сам да разгледа и да се осведоми за условията на търговската гаранция. В случай, че клиентът желае да предяви рекламация, той се задължава предварително да уведоми Paula Venti на e-mail sales@paulaventi.com или на телефон: 0887453588. Адресът за връщане на стоката, подлежаща на рекламация, ще бъде уточнен по телефона или чрез e-mail.

Правила за използване на сайта

Този сайт/онлайн магазин е собственост на Калиста България ЕООД и дава възможност на КЛИЕНТА свободно да разглежда публикуваните в онлайн магазина Paula Venti материали, които са предоставени изключително и само за лично ползване с некомерсиална цел, при условие че са спазени Закона за авторското право и всички произтичащи от него права. Забранява се материалите от този сайт да бъдат разпространявани, променяни или копирани по какъвто и да е повод, независимо дали целта е търговска или обществена. Всяка злоупотреба с материалите публикувани на сайта може да се счита за нарушение на авторското право, правата над търговки марки и др. 

КЛИЕНТЪТ се задължава да уважава и спазва нормите произтичащи от закона, да не нарушава чужди права и да не наранява достойнството на никое друго лице. КЛИЕНТЪТ се задължава да съобщи на собственика на онлайн магазина Paula Venti с адрес www.paulaventi.com , ако забележи нарушения при използването на сайта/онлайн магазина, както и да уведоми отговорните държавни органи. КЛИЕНТЪТ се задължава да обезщети Калиста България ЕООД, ако по какъвто и да е начин предизвика имуществени вреди на онлайн магазина Paula Venti или въвлече същия в съдебни спорове.

Права и отговорности на Калиста България ЕООД

Калиста България ЕООД запазва правото си по свое усмотрение и без предварително да уведомява клиентите си да променя цените на продуктите и другите публикувани материали на сайта. Калиста България ЕООД се задължава да показва стойността на общата поръчка на КЛИЕНТА както и цените на отделните артикули в нея. Калиста България ЕООД не носи отговорност да актуализира остарели материали в онлайн магазина Paula Venti. Възможно е някои от предлаганите продукти да не са в наличност или да бъдат изчерпани. В случай, че КЛИЕНТЪТ поръча продукт, който не е в наличност Калиста България ЕООД се задължава да уведоми КЛИЕНТА за неналичието на желания от него продукт. 

На сайта на онлайн магазина Paula Venti могат да са публикувани линкове и/или връзки към трети сайтове, за чието съдържание Калиста България ЕООД не носи отговорност.

Калиста България ЕООД запазва правото си да блокира потребители от сайта заради нарушения на правилата за ползване, както и не носи отговорност за неизпълнени поръчки, за които клиентът е дал неясна, неточна, невярна или непълна лична информация.


Уеб анализ

1. Google Анализ

Този уебсайт използва Google Анализ, услуга за анализ на рекламите, предоставяна от Google Inc. („Google“). Google Анализ използва т.н. „бисквитки“ – текстови файлове, които се съхраняват в компютъра ви и дават възможност за анализиране на използването на уебсайта. Проследяващите кодове на Google за този уебсайт използват функцията „_anonymizeIp()“. По този начин IP адресът се обработва в страните членки на ЕС или в другите държави от Европейското икономическо пространство само в съкратен вариант, за да се изключи възможността за директно свързване с конкретна личност. Само по изключение пълният вариант на IP адрес може да бъде изпратен до сървър на Google в САЩ, като се съкращава там. При възлагане от страна на лицето, управляващо този уебсайт, Google ще използва тази информация, за да оцени използването на уебсайта от ваша страна и да изготви отчет за рекламната дейност с цел предоставянето на по-нататъшни услуги, свързани с използването на уебсайта и на интернет като цяло. Изпратеният от браузъра ви IP адрес в рамките на Google Анализ няма да бъде свързван с други данни от Google. Можете да деактивирате съхраняването на „бисквитки“ с помощта на съответната настройка на браузъра си, но обръщаме внимание върху това, че в такъв случай няма да можете да използвате всички функции на този уебсайт в пълния им обхват. Можете също така да избегнете изпращането на данните, генерирани с помощта на „бисквитките“ и свързани с използването на уебсайта от ваша страна, (вкл. вашия IP адрес) към Google, както и обработката на тези данни от Google, като изтеглите и инсталирате следните приставки за браузъра: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout


Социални приставки

1. Facebook

В уебсайта си използваме т.н. социални приставки („приставки“) на социалната мрежа Facebook, която е собственост на Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, САЩ („Facebook“). Приставките са обозначени с логото на Facebook или с текстовете „Социална приставка от Facebook“ и „Facebook социална приставка“. Общ преглед на приставките от Facebook и как изглеждат те можете да намерите на адрес: https://developers.facebook.com/docs/plugins.

Когато отваряте страница от уебсайта ни, съдържаща такава социална приставка, браузърът ви установява директна връзка със сървърите на Facebook. Съдържанието на приставката се предава от Facebook директно към браузъра ви и се вгражда в страницата. Чрез това вграждане Facebook получава информация, че браузърът ви е извикал съответната страница на уебсайта ни, дори и ако нямате профил във Facebook или не сте влезли в него. Браузърът ви ще изпрати тази информация (включително и IP адреса ви) директно към сървър на Facebook в САЩ и тя ще бъде съхранявана там.

Ако сте влезли във Facebook, социалната мрежа може да добави посещението ви в нашия сайт към профила ви в нея. Когато взаимодействате с приставките, например използвате бутона „Харесва ми“ или оставяте коментар, тази информация също ще се изпраща директно към сървър на Facebook и ще бъде съхранявана там. Освен това информациите ще бъдат публикувани в профила ви във Facebook и приятелите ви ще имат достъп до тях.

Facebook може да използва тази информация за целите на рекламата, проучването на пазара и съобразеното с нуждите оформление на страниците в социалната мрежа. Освен това Facebook ще създава профили за използването, интересите и връзките, за да оцени например използването на сайта ни от ваша страна във връзка с показваните ви реклами във Facebook, за да информира други потребители на Facebook за дейността ви в нашия уебсайт и за да предоставя допълнителни услуги, свързани с използването на Facebook. Ако не желаете Facebook да свързва събраните данни за нашия уебсайт с профила ви, трябва да излезете от профила си, преди да посетите уебсайта ни.

Информация за целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната им обработка и използване от страна на Facebook, както и за свързаните ви с това права и възможности за настройки с цел защита на личния ви живот, можете да намерите на страницата с указания за защитата на личните данни от страна на Facebook, намираща се на адрес: http://www.facebook.com/policy.php.

Ако не желаете Facebook да свързва събраните данни за нашия уебсайт непосредствено с профила ви, трябва да излезете от страницата ни в социалната мрежа, преди да посетите уебсайта ни. Изцяло можете да забраните зареждането на приставките на Facebook и чрез използването на помощни програми за браузъра ви, например „Facebook Blocker“ (https://www.comparitech.com/blog/vpn-privacy/stop-facebook-tracking/).

2. Приставки на Twitter (напр. бутон за публикации в Twitter)

На уебсайта си използваме т.н. социални приставки („приставки“) на услугата Twitter, която е собственост на Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, САЩ („Twitter“). Приставките са обозначени с логото на Twitter под формата на синьо птиченце. Общ преглед на приставките от Twitter и как изглеждат те можете да намерите на адрес: https://dev.twitter.com/web/tweet-button.

Когато отваряте страница от уебсайта ни, която съдържа такава социална приставка, браузърът ви установява директна връзка със сървърите на Twitter. Съдържанието на приставката се предава от Twitter директно към браузъра ви и се вгражда в страницата. Чрез това вграждане Twitter получава информация, че браузърът ви е извикал съответната страница на уебсайта ни, дори и ако нямате профил в Twitter или не сте влезли в него. Браузърът ви ще изпрати тази информация (включително и IP адреса ви) директно към сървър на Twitter в САЩ и тя ще бъде съхранявана там. Ако сте влезли в Twitter, услугата може да добави посещението ви в нашия уебсайт непосредствено към профила ви в платформата. Когато взаимодействате с приставките, например използвате бутона за публикуване, тази информация също ще се изпраща директно към сървър на Twitter и ще бъде съхранявана там. Освен това информациите ще бъдат публикувани в профила ви в Twitter и ще бъдат показвани на контактите ви там.

Информация за целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната им обработка и използване от страна на Twitter, както и за свързаните ви с това права и възможности за настройки с цел защита на личния ви живот, можете да намерите на страницата с указания за защитата на личните данни от страна на Twitter, намираща се на адрес: https://twitter.com/privacy.

Ако не желаете Twitter да свързва събраните данни за нашия уебсайт непосредствено с профила ви, трябва да излезете от страницата ни в Twitter, преди да посетите уебсайта ни. Изцяло можете да забраните зареждането на приставките на Twitter и чрез използването на помощни програми за браузъра ви, например чрез „NoScript“ (http://noscript.net/).

3. Приставки на Google+ (напр. бутона +1)

На уебсайта си използваме т.н. социални приставки („приставки“) на социалната мрежа Google+, която е собственост на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ („Google“). Приставките са например бутоните с обозначението „+1“ върху бял или цветен фон. Общ преглед на приставките от Google и как изглеждат те можете да намерите на адрес: https://developers.google.com/+/plugins.

Когато отваряте страница от уебсайта ни, която съдържа такава социална приставка, браузърът ви установява директна връзка със сървърите на Google. Съдържанието на приставката се предава от Google директно към браузъра ви и се вгражда в страницата. Чрез това вграждане Google получава информация, че браузърът ви е извикал съответната страница на уебсайта ни, дори и ако нямате профил в Google+ или не сте влезли в него. Браузърът ви ще изпрати тази информация (включително и IP адреса ви) директно към сървър на Google в САЩ и тя ще бъде съхранявана там. Ако сте влезли в Google+, услугата може да добави посещението ви в нашия сайт непосредствено към профила ви в платформата. Когато взаимодействате с приставките, например използвате бутона +1, съответната информация също ще се изпраща директно към сървър на Google и ще бъде съхранявана там. Освен това информациите ще бъдат публикувани в Google+ и ще бъдат показвани на контактите ви. Информация за целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната им обработка и използване от страна на Google, както и за свързаните ви с това права и възможности за настройки с цел защита на личния ви живот, можете да намерите на страницата с указания за защитата на личните данни от страна на Google, която се намира на адрес: http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html.

Ако не желаете Google да свързва събраните данни за нашия уебсайт непосредствено с профила ви в Google+, трябва да излезете от страницата ни в социалната мрежа, преди да посетите уебсайта ни. Изцяло можете да забраните зареждането на приставките на Google и чрез използването на помощни програми за браузъра ви, например чрез „NoScript“ (http://noscript.net/).
Декларация за защита на личните данни и съгласие за използването им


Интернет порталът paulaventi.com се поддържа от Калиста България ЕООД (наричан по-долу с общото название „уебсайт“) Отдаваме голямо значение на безопасността на личните ви данни. Ние стриктно спазваме разпоредбите на Общия регламент относно защитата на данните (Регламент 2016/679) на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и съответните вътрешни законови и подзаконови актове и всики указания на Комисията за защита на личните данни в процеса на събиране, обработка и използване на данните.


С приемането на настоящата Декларация за защита на личните данни, предоставяте своето свободно съгласие на Калиста България ЕООД да събира, обработва и използва и съхранява данни, като съблюдава законовата регламентация за защита на данните с цел сключване и изпълнението на договора за покупко-продажба на стоки и посочените по-долу условия. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време и единствено по воля на субекта на данни и това ще влезе в сила от съответния момент нататък. Можете да възразите пред дружеството срещу обработването на личните ви данни при наличие на законово основание за това.


Събиране, обработка и използване на лични данни


Лични данни са всички онези данни, които могат да бъдат свързани с определено лице или лице, което може да бъде идентифицирано. Към тях спадат например вашите имена, телефонен номер, пощенски или имейл адрес.


Обикновено използването на уебсайта ни е възможно и без предоставяне на лични данни.


За целите на обработването на Вашата поръчка съхраняваме и обработваме собственото и фамилното ви име, адрес, емейл и номера на мобилния ви телефон, имейл адрес. 


Данните, необходими за изпълнението на договора за покупко-продажба на стоки се предоставят само в необходимия обхват на други трети страни (напр. доставчици на ИТ услуги, платежни услуги и обслужване на клиенти) в рамките на регистрацията и за извършване на продажбата на стока. Нашите доставчици на услуги имат право да използват предоставените им данни единствено за изпълнение на своите задължения, но не и за каквито и да било други цели.


Калиста България ЕООД не предоставя на трети страни лични данни за рекламни цели.


Вход за потребители/клиентски профил


Имате възможност да си създадете клиентски профил при нас. В защитената с парола част на клиентския профил можете да преглеждате информацията за направените от Вас поръчки.


Полетата, маркирани като задължителни (*), съдържат лични данни и се използват единствено за поддържането и функционирането на потребителския профил.


Тези данни се използват както за осъществяването на доставката на направените от Вас поръчки, както и за автоматично попълване на информацията при направа на повторни поръчки.


В случай че сте потвърдили съгласието си, в устройството ви се поставят чрез функцията за оставане в профила т.н. постоянни „бисквитки“. С тяхна помощ няма да се изисква повторна регистрация при последващи посещения на уебсайта. Няма да имате достъп до тази функция, ако от настройките на браузъра си сте деактивирали съхраняването на такива „бисквитки“.


Можете по всяко време да актуализирате или изтриете личния си клиентски профил, а с това и свързаните с него лични данни.


Незасегнати от изтриването остават онези лични данни, които се съхраняват съгласно законовите срокове и са необходими за изпълнението на договора.


Сигурност на данните


Запазваме безопасността на личните данни на потребителите на нашия уебсайт и свързаните с него системи, като използваме различни технически и организационни мерки. За да гарантираме безопасното пренасяне на личните данни, използваме протокола за криптиране SSL. Този метод се прилага успешно в цялата световна мрежа. По този начин се криптират всички лични данни (имена, адреси, данни за плащането и т.н.) и се пренасят безопасно в интернет. По символа (заключен катинар) в долната лента на браузъра си ще разпознаете, че се намирате в защитена зона.


„Бисквитки“


Калиста България ЕООД използва за уебсайта си т.н. „бисквитки“. Това са неголеми по размер файлове, които се съхраняват във вашия диск и които запазват определени настройки и данни за комуникация със системата ни през вашия браузър. Някои от използваните от нас „бисквитки“ се изтриват след края на всяка сесия на браузъра, т.е. след затварянето му. Това са т.н. „бисквитки“ за отделни сесии. Други остават в устройството ви и дават възможност както на нас, така и на нашите партньори да разпознаваме браузъра ви при следващо посещение (постоянни „бисквитки“). Това ни помага да изграждаме уебсайта си по подходящ за вас начин и да ви предлагаме по-лесен начин за използването му, като например чрез съхраняването на определени ваши данни по начин, който премахва необходимостта от постоянното им въвеждане. От настройките на браузъра си можете да изберете ограничения за използването и изтриването на „бисквитките“. В раздела с помощни материали за браузъра можете да намерите информация относно това, какви настройки да изберете. Отказът ви от използване на „бисквитки“ може да ви попречи да използвате услугите ни, предлагани чрез интернет.


Право на информация и право на коригиране ("право да бъда забравен")


Съгласно закона за защита на личните данни имате право на безплатна информация относно това, какви ваши данни се съхраняват, както и право на коригиране, изтриване или блокиране на данните. Моля за тази цел или за допълнителна информация и предявяване на правото си за обжалване да се обръщате към: Калиста България ЕООД  или на email sales@paulaventi.com


Ретаргетиране


С цел оптимизиране на предложенията си в мрежата, както и за продуктови препоръки, използваме технологията на Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ; „Google“) за създаване на потребителски профили под псевдоним за маркетингови цели и проследяване на онлайн поведението на посетителите на сайта ни. За тази цел могат да бъдат използвани „бисквитки“, които дават възможност за разпознаване на интрнет браузър при повторно посещение. Съхраняваната информация за поведението онлайн се анализира с помощта на алгоритъм, така че впоследствие въз основа на интересите да бъдат показвани целеви препоръки за продукти под формата на рекламни банери или обяви на уебсайтовете на трети страни. Потребителските профили под псевдоним не са свързани със съответния потребител чрез личните му данни без неговото специално и изрично съгласие. Можете да се откажете по всяко време от създаването на потребителски профили под псевдоним за целите на показването на реклами въз основа на интересите ви, като посетите страницата https://www.google.com/settings/ads. Допълнителна информация за рекламите въз основа на интересите ви  можете да намерите на адрес http://www.google.com/policies/technologies/ads/.


Този уебсайт използва пиксела за ретаргетиране Custom Audiences на социалната мрежа Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, САЩ. С помощта на пиксела за ремаркетинг Facebook може да използва посетителите на нашия интернет сайт като целева група за показване на рекламите от социалната мрежа. За целта на компютъра ви се съхранява „бисквитка“ на Facebook. Допълнителна информация за целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната им обработка и използване от страна на Facebook, както и за възможностите ви за настройки с цел защита на личния ви живот, можете да намерите в указанията за защита на личните данни от страна на Facebook на следните адреси: https://facebook.com/policy.php и https://www.facebook.com/ads/settings. Можете да откажете използването на Custom Audiences на адрес https://www.facebook.com/login.php?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsettings%2F%3Ftab%3Dads


Ние използваме бисквитки и други подобни технологии, за да се подобри вашия потребителски опит и преживяване на сайта ни. Повече подробности в нашата Декларация за поверителност