На всички ни е известно наличието на продукти като мъжки портфейли от естествена кожа или дамски чанти от еко кожа. Тук става дума за материалите. Естествена кожа срещу еко кожа. Кой от двата материала да изберем и какви са особеностите им?

Когато говорим за избор на продукт, на преден план изпъква една важна особеност: качество срещу бюджет. Избирайки продукт като чанта, колан или кожен портфейл, искаме нещо хубаво. Нещо, което няма да се захаби след краткотрайно ползване, и най-вече: продукт, който е качествен, удобен, и красив.

След това се спускаме в търсене на желаният от нас продукт. 

Веднага ни прави впечатление, че голяма част от продуктите като дамски чантимъжки чанти, колани и портфейли, са разделени в две основни категории: естествена кожа и еко кожа. Но коя материя да изберем? Времето тече, определили сме си бюджет, разглеждаме например за чанти онлайн и нямамае търпение да изберем правилният за нас кожен аксесоар. 

Естествена кожа vs. еко кожа: битка между качество, издръжливост и цена

Естествената кожа е класика в жанра, и за това няма спор. От зараждането на цивилизацията, това е най-използваната материя за изработка първо на дрехи, които да устояват на атмосферните уславия, след това и на ръкавици, чанти, колани, куфари, портфейли. Ето например, ако си търсим дамска чанта от естествена кожа сме готови да инвестираме повече в нея, именно защото естествената кожа е символ на лукс и неповторим стил. Също така поддържан правилно един мъжки портфейл от естествена кожа например, може да издържи много дълго, ако изработката е качествена и продуктът се поддържа чист и защитен от атмосферни условия като слънце, дъжд, студ. 

Много хора са върли почитатели на аксесоарите от естествена кожа, не само заради гореизброените качества, но и заради самото чувство на допир, порестата повърхност, миризмата на истинска кожа, и самият факт, че това е естествен продукт, заради което са готови да заплатят повече.

Еко кожата, от своя страна, може и да не създава усещане за същия този лукс, но е много по-лесна за поддръжка. Една дамска чанта от еко кожа е много устойчива на атмосферни влияния, не попива влага, не избледнява и не променя цвета си така, както се случва с естествената кожа. Голям плюс е и например достпъните за дамски чанти цени: еко-кожата е значително по-евтина от естествената кожа. Освен всичко изброено, еко-кожата може да бъде и по-щадяща за околната среда, защото използва рециклирани материали като PVC, пластмаса, полиуретан, които се преобразуват отново в продукти, вместо да вредят на околната среда. За направата на продукт от еко кожа не е необходимо да се използва каквато и да е животинска кожа, което от своя страна е щадящо животните.

Който и материал да е по вашия вкус, можете да сте сигурни, че естествената кожа и еко кожата са част в големия асортимент от продукти със гарантирано качество в нашия онлайн магазин www.paulaventi.com. Можете да посетите и някой от нашите физически магазини в София, Велико Търново, Бургас и други градове.