Когато искаме да изберем най-подходящия и удобен куфар за нас, трябва да си зададем и най-важния въпрос, когато тръгваме на път, а именно "Бизнес или удоволствие"? (“Business or pleasure”?) От това зависи към какъв модел ще се насочим, за да може да покрием максимално нашите нужди и да направим пътуването още по-приятно преживяване.

Един важен съвет от нас е да проверявате предварително какви са специфичните изисквания за размерите на куфарите при различните авиокомпании. След като този въпрос е решен е време да преминем към куфарите.

Ако сте планували кратко, няколкодневно пътешествие можете да се спрете на малък куфар, който впоследствие може да използвате и като ръчен багаж. Друг вариант е, ако пътувате с вашата половинка, е да си разделите един голям или среден куфар, за да сте още по-мобилни и практични.

Когато става въпрос за по-дълго пътуване, независимо дали ще релаксирате на някой остров под кокосовите палми, или ще се впуснете в дълга европейска обиколка, то задължително ще ви трябва куфар с големи размери, в който ще вземете с вас всичко от което имате нужда.

Друг съвет от нас: Винаги имайте предвид, че ще се върнете с повече багаж, отколкото сте взели на отиване! Затова се ориентирайте към куфари, които имат функция за допълнително разширение. Така, когато се прибирате, няма да се притеснявате как ще донесете обратно всички сувенири и подаръци, които сте купили по време на вашата почивка.


Куфари за бизнес пътуване


Освен че е важно куфарът ви да бъде стилен и изчистен, размерът му трябва да е и отлично преценен. Надали бихте искали да заминете с малък куфар и да нямате официално облекло за всеки един от дните там. Официалните бизнес вечери също не са за подценяване.

Прекалено големият куфар отново няма да съвпадне с характера на вашето пътуване. Все пак визията, към която се стремите, е да бъдете елегантни и компактни.

Затова на помощ идват куфари със среден размер. Всъщност това е и най-предпочитаният вариант за пътуващите по работа.

След като сме уточнили целта на нашето пътуване, време е да изберем и подходящия куфар:

Преди да изберем подходящ куфар трябва да си отговорим на някои важни въпроси:

  1. Твърд или мек (текстилен) куфар?
  2. Четири или две колелца?
  3. Имате ли нужда от място за съхранение на лаптоп или друга техника?
  4. Какви допълнителни качества искате да има вашият куфар?
  5. Какъв вид заключване предпочитате?


Твърд или мек куфар?

1. Текстилните куфари, или както често ги наричат „меки“ са леки и гъвкави.
Имат предимства, които дават възможност да се използват като куфари за ръчен багаж. Изработката им е от висококачествен текстил и всеки един от куфарите е съобразен с най-високите европейски стандарти. Предлагаме куфари, които разполагат с цип за допълнително разширение на обема. Отрицателната им черта е това, че в тях трудно се съхраняват и опазват чупливи предмети. Нашият съвет е тези предмети да бъдат  внимателно поставени в сърцевината на куфара, за да се гарантира тяхната защита и цялост.

Следващият препоръчван вид куфари са т.нар твърди куфари.
Те са ултра леки и здрави, което ги прави едновременно плътни, максимално устойчиви на удари и натиск и в същото време леки. Има няколко вида материали, от които са изработени с различни свойства: от ABS пластмаса, полипропилен или поликарбонат. Поликарбонатни куфари се нареждат сред най-желаните, защото този материал е най-висок клас и се отличава с изключителна здравина и издръжливост.
 

Четири или две колелца?

2. Предимството на четирите колелца е голямо - благодарение на тях се придава лекота на куфара. Това са четири двойни меки, силиконови колела с неограничено движение ( 360°), при които не се изисква никаква сила при движение и не се налага да ги дърпате.

Има и модели куфари снабдени с две колелца. Те са меки и безшумни и влизат в корпуса на куфара. Това допълнително защитава колелцата от външен удар.
 

Имате ли нужда от място за съхранение на лаптоп или друга техника?

3. Ако сте от хората, които пътуват винаги с лаптоп или друга техника, то тогава е препоръчително да се спрете на куфар, който разполага със специално отделение с капак за съхранение на лаптоп. Това отделение ви гарантира по-голяма защита на лаптопа и ви осигурява бърз достъп до него по всяко време.

Но ако не предвиждате да носите лаптоп на вашата почивка, то тогава може да се спрете на куфарите, които разполагат с две отделения за разпределяне на багажа - вътрешна разграничителна преграда, която се закопчава за едното отделение и две вътрешни отделения за лични документи и други малки компоненти от багажа.
 

Какви допълнителни качества искате да има вашият куфар?

4. Има модели куфари, които са снабдени с допълнително качество и това е че са непромокаеми. Те притежават специален цип, който защитава багажа ви от намокряне при дъждовно време.
 

Какъв вид заключване на куфара предпочитате?

5. TSA (Transportation Security Administration) заключващ механизъм за куфари е най-високият клас защита за багажа ви. TSA механизмът покрива световните стандарти за сигурност на багажа. TSA ключалката може да бъде отворена чрез специален секретен ключ, достъпен единствено за службите за сигурност на летището. По този начин, когато се налага проверка на багажа при пътуване със самолет, не е нужно да бъде разбит заключващият механизъм на куфара. По този начин се гарантира вашата защита, комфорт и удобство по време на полет.

Другият вариант е заключването на куфара да бъде катинар с код, който ви позволява да изберете своя индивидуална комбинация. Тези куфари се заключват с код - шифър с 3 цифри. Заключващият механизъм, за който се захващат циповете, е от висок клас и предоставя необходимата сигурност при пътуване. Това означава, че дори да изберете куфар с такъв вид заключване, вашата сигурност е гарантирана.

Надяваме се от екипа на PAULA VENTI да сме помогнали с избора ви и да изберете най-подходящия за вас куфар!