Вечният аксесоар, който присъства в гардероба на всяка дама е нейната дамска чанта. Всеки модел чанта има своето предимство и може да се превърне в стилен и красив аксесоар, който успешно да завърши тоалета на всяка дама. В зависимост от предпочитанията, всяка дама има различен вкус и стил, може да заложи както на дамска чанта, така и на дамска раница. Изобилието от дамски чанти е голямо, тъй като те могат да бъдат както от естествена кожа, така и от еко кожа, могат да бъдат дамски чанти през рамо,  или дамски чанти, които да се носят в ръка или на рамо. Някои дами предпочитат малка дамска чанта, която да ги придружава на всяко вечерно събитие или в ежедневните им ангажименти. Други предпочитат големи и обемни чанти, в които могат да съберат повече багаж и винаги да имат всичко под ръка.

Как да направим правилният избор на чанта?

Правилният избор на чанта говори за добрия вкус на всяка жена, разкрива част от нейния стил и допринася визията и да изглежда още по-завършена.

Чанта за ежедневие

Ако чантата ще се използва в ежедневието всеки ден, то тогава тя трябва да бъде на първо място удобна, практична, изчистена, и най-вече стилна, за да може да бъде лесно съчетаването и с всеки един от вашите тоалети. Ако търсите чанта тип аксесоар за конкретен повод, то тогава може да бъдете по-смели в решението си и да заложите на малка дамска чанта с по-цветен принт. По този начин чантата ще се открои с нейния стилен и ефектен външен дизайн.

Чанта за забързано ежедневие

Ако предпочитате по-спортни дрехи и ежедневието ви е забързано, то тогава може да заложите на два модела дамски чанти- дамски чанти през рамо или дамски ранички.

Чантата и нейният размер 

    Чантите, които се носят през рамо са подходящи за дами, които носят големи или малки чанти, защото те разполагат с дълга широка презрамка, която създава нужния комфорт, за да прилегне чантата на вашето рамо. Този изчистен дизайн на чантата позволява тя да бъде съчетана с различни комбинации от дрехи. примерни модели – camelia, vala, jewel, gilda, martina, sarah и др.)

Чанта или раница за аксесоар към тоалета?

     Дамските ранички се превърнаха в голям хит последните години сред дамите. Те са предпочитан вариант, защото техният малък, красив дизайн ги превръща в перфектния аксесоар към тоалета на всяка жена. Те могат да бъдат съчетани с малко по-елегантни тоалети, както и със спортно-елегантни. В зависимост от предпочитанията, дамските ранички могат да бъдат с обособени прегради, в които да можете да подредите всичките си вещи, или да бъдат с просторна вътрешност, без много излишни прегради, за да може спокойно да побере по-обемните ви вещи – връхна дреха, кутия с храна, бутилка с вода. ( примерни модели – cleo, lima, katy, elettra, miranda, Yvette и др.)

 

     Ако сте традиционалист и обичате изчистените модели, винаги може да се спрете на класиката и да заложите на дамски бизнес чанти или дамски чанти тип торба.  Тези модели излъчват стил, елегантност, притежават стегната и твърда структура и могат лесно да бъдат съчетани в ежедневието или за по-специални поводи.