За някои дами е важно целият тоалет да бъде перфектен до последния детайл. От това дамската чанта да бъде съобразена с повода, обувките да бъдат в еднакъв цвят с аксесоарите и всичко да бъде в тон с избрания от дамата тоалет.

Когато става въпрос за детайли и за правилно съчетаване на всички елементи от визията, е редно да обърнем внимание на избора за дамска чанта и портмоне.

Вероятно няма жена, която да не се нуждае от тези два аксесоара! Всяка дама преценява какъв е нейният стил и вкус на обличане, за какъв повод е необходима дамската чанта и дали не би могла да съчетае в едно - чанта с портмоне.

Този модел дамска чанта тип портмоне придоби голяма популярност в последните години, защото е много удобна и практична. Изборът на цветове е голям, което прави този модел чанта перфектен аксесоар за всеки сезон. Тя е лека и удобна, побира само най-важните неща и ръцете ви остават свободни, защото тези малки чанти разполагат и с дълга дръжка.

Когато искате да си купите отделно дамска чанта или дамска раничка, може да я съчетаете в еднакъв модел или десен с вашето портмоне. Моделите от естествена кожа са винаги на мода. Качеството на естествената кожа е това, че тя е много трайна – избраните от вас кожени портфейли ще ви послужат за много години.

Когато искате да съчетаете чантата с портмонето е редно да обърнете внимание на първо място на техните размери. Дали ще изберете голяма и практична чанта тип торба или ще заложите на класическия модел, тогава може да експериментирате с избора на портмоне. То може да бъде малко или голямо и в зависимост от вашите предпочитания- с копче, с цип или с капак. Най-добре е да го изберете според размера на чантата, която носите най-често, за да сте сигурни, че ще съвпадне перфектно.

Малкият портфейл ще се събере и в плик чанта или друг модел малки чанти, които сега са на мода. Може да заложите и на портмоне, което разполага с повече джобове и отделения, което ще побере всички необходими неща – банкноти, монети, кредитни карти и документи.

Цветовете на дамската чанта и портмонето

Когато става въпрос за съчетаване на две неща като чанта и портфейл, е важно да се отговори на въпроса - какъв цвят да бъдат те? Може да заложите на класиката и да изберете червена чанта с червено портмоне или черна чанта с черно портмоне, но винаги може да разнообразите и да се спрете на нов цвят, който да е акцент във вашето съчетание.

Един от двата аксесоара може да бъде водещият в цветовете и да контрастира на другия, който да е в по-топъл, неутрален нюанс.

За избора на двете нови придобивки може да излезете извън зоната си на комфорт и да заложите на нещо съвсем ново, като следвате модните тенденции тази година.  Съчетайте моделите и цветовете по ваше усмотрение, създайте ваш собствен почерк и не се страхувайте да разнообразите вашия гардероб с нови свежи допълнения.

За тазгодишните модни тенденции и цветове може да прочете в статията Магията на цветовете през 2022г.