Кожа. Продукт, който е толкова неразделна част от нашето ежедневие, че е трудно да си представим свят без кожа. Изкуствена или естествена, кожата е материя, ползвана изключително много: не само за чанти, якета и колани, но и за аксесоари като визитници, ключодържатели, несесери, калъфи за документи.

Чудите се на кой аксесоар да се спрете? А може би търсите подарък? Един ключодържател отестествена кожа е перфектен подарък, било то за ваш познат, или са самите вас. Повечето хора си държат ключовете на връзка. Бъдете различни и се възползвайте от това малко бижу, което определено ще направи впечатление на всички. А още по-важно е, че коженият ключодържател ви дава възможност да вкарата ключовете си в него и по този начин ще предпазите своята чанта или своя джоб от скъсване. Добре известен факт е, че ключовете и гребените са сред основните причини за нарушаване на цялостта на вътрешния хастар на дамските чанти.

Друг подценяван аксесоар е несесерът или така наричаните козметични чанти от естествена кожа. Понякога не си даваме сметка как малки неща в нашето ежедневие могат не само да изпъкнат за околните, но и да ни накарат да се почувстваме по-добре. Един кожен несесер, в който да приберем дребни вещи, и да оставим на една ръка разстояние може да разкраси всяка стая. А допирът на истинска кожа винаги доставя естетическо удоволствие за почитателите на този материал. Поставяйки своята козметика в кожен несесер, вие ще запазите своята чанта от надрасквяния, а една перфектно иглеждаща дамска чанта говори много за своята притежателка.

За къде сме и без кожените калъфи за документи? Притежавайки този аксесоар, можете да сте спокойни, че ценните ви документи са прибрани на сигурно място. Кожата, освен всички гореизброени качества, е и водоустойчив материал: така че дори да сте се забързали в дъжда, коженият калъф за документи ще ги запази от неблагоприятните атмосферни условия.

Кожата е материал, който запазва формата си дори след продължително носене,  затова се използва за огромен брой аксесоари. Естествената кожа е и разградим материал, което я прави по-еко вариант от доста други материи.

Ако търсите нещо малко и луксозно, вземете си аксесоар от естествена кожа, или го подарете на свой близък. Освен стилен, той ще издържи на продължително натоварване, а ако е направен от качествена естествена кожа, ще запази своята форма дори и след години носене.


Автор: Ивелина Атанасова