Както свързваме идването на пролетта с новото начало, така и го свързваме с придобиването на нови покупки за слънчевите дни. За да дадем позитивно и слънчево начало на този прекрасен сезон, изпълнен с надежда и позитивна енергия, е редно да допълним гардероба си с нови, свежи попълнения. 

Когато става въпрос за създаване на стилен външен вид, модерните чанти се оказват важен елемент от гардероба.

Какво по-добро начало да дадем, от това да изберем нова дамска чанта.

Може да се спрем на дамски ранички, дамски чанти през рамо, малки или големи чанти, като акцентът отново ще падне върху цвета. Все по-актуални стават малките чанти, които се открояват с красив цвят и са предпочитани, защото са по-практични и удобни за ежедневието ни.

Това не означава, че не можем да заложим и на познатото и да се спрем на класически модел чанта, което ще ни гарантира комфорт и удобство, от което всяка дама се нуждае, но пък можем да си позволим да експериментираме с по-различен цвят.

Какво да очакваме от пролетните колекции тази година?

Този сезон пролетните колекции ни представят нов поглед върху един от най-обичаните женски цветове, а именно розовият цвят. Розовата дамска чанта може много бързо да привлече всички погледи към нейната притежателка, заради сладкото и бонбонено излъчване. Но това не означава, че розовият цвят се свързва само с кокетните “Барби” визии, а по-скоро  с женската енергия. Според психологията на цветовете розовото носи надежда и се характеризира като позитивен цвят, създава уют и спокойствие, с усещането, че всичко ще бъде наред. Ето още една причина да го включите в ежедневния си стайлинг!

Сред другите успешни нюанси за красиви и свежи тоалети се нареждат пастелните цветове - те винаги ще са на мода, защото пастелът е почти като основа, тоест неутрален е по отношение на различните комбинации. Може да срещнете богата гама от цветове сред най-търсените модели дамски кожени чанти или дамски ранички, които ще ви накарат да се почувствате още по-красиви и стилни. Пастелните цветове са перфектен завършек за един пролетно-летен тоалет, като може да се спрете на розово, жълто, синьо, ментово, оранжево и др.

В този ред на мисли, световноизвестни дизайнери всяка година ни предлагат десетки различни цветове и комбинации, сред които избираме любимите си и ги носим с удоволствие всеки ден. Дали ще се придържаме към актуалните цветове за аксесоари или ще заложим на класиката, винаги ще привлечем вниманието с правилно подбрания за нас аксесоар. Някои предпочитат по-тъмната гама, други обичат да експериментират с неонови и цветни палитри. Изборът на собствена гама, разбира се, е въпрос на вкус. Но тенденцията следва, че всяка година на един цвят винаги се обръща по-специално внимание.

Кой е цветът на 2022 според експертите?

Всяка година „Pantone Color Institute“ избира свой собствен фаворит сред богата гама от цветове. В резултат на проведени анализи на световните модни тенденции, експертите избраха цветът на 2022г да бъде Very Peri lilac. Според специалисти това е напълно нов нюанс, който съчетава спокойно синьо с енергичен червен подтон.

От къде идва идеята за създаването на този нов нюанс?

Идеята за създаването на този нов нюанс е вдъхновена от технологиите на бъдещето, креативността и последиците от пандемията, която продължава вече над две години.

Според експерти Very Peri е символ на глобалния дух на времето и на преходния период, който преживяваме. „Дигиталният дизайн и бързо развиващите се технологии ни помагат да преместим границите на реалността, като отваряме вратата към динамичен виртуален свят, където можем да изследваме и създаваме нови възможности за цветове“, обясни Pantone.

Традиционно през пролетта и лятото дамските чанти са представени във всички цветове на дъгата. Разбира се, можете да изберете и универсален вариант в неутрални цветове, но е просто невъзможно да устоите на цветните модели!

В крайна сметка изборът е безкраен: ярко червено и зелено, небесносиньо и лилаво, мента, оранжево, жълто и тюркоазено - без съмнение, всяка дама ще намери любимия си нюанс.

Изборът за дамска чанта в цвят оранжево ще ви предостави много позитивни и слънчеви дни. Този цвят носи със себе си топлина и уют, обещание за комфорт и добро настроение. Комбинирането му е  лесно, може да го съчетаете с основните, непастелни цветове като сиво, бяло или черно.

Небесно синият цвят се свързва с чисто небе, вдъхвайки усещане за спокойствие. Може да бъде комбиниран с бели, бледожълти или нежно розови дрехи.

Ако изберете дамска чанта или портмоне в жълт цвят, то ще бъде като слънце, което излиза от гардероба ви. Жълтият цвят е лесен за комбиниране, защото ако избраният от вас тоалет съдържа жълто, може да допълните визията с аксесоар от същия цвят или жълтото да се превърне в основен акцент. 

Не пропускайте възможността този сезон да допълните гардероба си с най- актуалните цветове и нюанси. Една стъпка ви дели от това да превърнете тоалета си в актуална модерна и различна визия - просто го разнообразете с акцентни аксесоари като нова чанта, колан или шал.

Във всички случаи успехът ви е гарантиран!