Сигурни сме, че когато търсите куфар, който да си купите, сте изправени пред въпроса кои са по-добри – текстилните или пластмасовите, наричани още твърди куфари? Нужен ви е най-практичният модел, но той все пак трябва да съответства и на вашия вкус. Нека представим някои от основните разлики при разпространените меки и твърди куфари, освен материалите. Убедени сме, че така ще улесним избора ви!


Текстилните, наричани още меки куфари имат само едно отделение за багажа. Това позволява на притежателя, максимално да уплътни пространството и да го използва по-практично. Аналогичните твърди куфари имат две отделения. Това дава възможност да се постигне разделение на багажа с цел по-удобното му ползване при нужда.


  • Разпространените меки куфари от среден и голям размер притежават едно допълнително разширение (приблизително 5 cm). То може да бъде ползвано, когато се окаже, че багажът е по-обемист от предвиденото. С тази опция разполагат и някои от малките модели. Пластмасовите, известни още като твърди куфари имат друго предимство - те представляват твърди кутийки и винаги запазват формата си.


  • Всички твърди куфари са с 4 колелца. Това ги прави по-подвижни и по-лесни за маневриране. Трябва да се отбележи, че четирите колелца, правят куфара по-лесен за бутане при по-тежък багаж. Има модели меки куфари, които са само с две колелца. Този вариант има своя положителна страна - когато са две, колелцата са по-прикрити отзад, което ги предпазва при удар на летището.


  • Като цяло едни твърди куфари предпазват по-добре багажа, т.е. в него може да разположите и чупливи предмети. Това от своя страна дава друг тип сигурност! При аналогичните меки куфари няма да може да се възползвате от  тази функция, но ще разполагате с друга - да ги издуете повече, ако багажът ви се окаже с по-голям обем!


  • Повечето малки текстилни и твърди куфари отговарят на международните стандарти ръчен багаж. И меките и твърди куфари се справят еднакво добре с тази задача.


Надяваме се тази информация да ви помогне при избора на правилния куфар. Ако все пак имате въпроси, свържете се с нас! Очакваме ви в нашите магазини и онлайн на www.paulaventi.com