Стане ли дума за любим аксесоар на дамите, безспорно това е дамската чанта. Това е този малък щрих, който може да придаде изцяло нова визия на всяко едно облекло, да носи свежест, да покаже класа, настроение и какво ли още не. Да, мили дами, нека отворим гардероба си, сигурно има голямо количество лавици с чанти от всякакъв вид: клъч, куфар, малки, големи, раници, да не говорим за цветово и видово разнообразие.

Това е нашето царство, нали?

Но въпреки че няма как, разхождайки се по магазините, да не видим витрина и на нея чанта, и да не искаме да си я купим, то запитвали ли сте се, а тази чанта отива ли на сезона? Сега сме зима, ще си отива ли с дрехите, а дали е подходяща?

Нека загатнем някои хитрини, които определено ще Ви помогнат в избора.

Скоро на вратата ни ще почука зимата - имаме ли подходяща чанта?

Класическо правило е, че черният цвят като по-студен е най-удачен избор. А и защо не, всеки трябва да има в гардероба си една малка черна рокля и подходящите аксесоари към нея. Други цветове, които може да изберем са кафяво, сиво, зелено, металик, а защо не и бяло. Това ще Ви направи една истинска Снежанка, особено при сняг навън, топли бели пухени ботушки и пухена шапка.

Но какво ще кажете за червен цвят? Това дава усещане за топлина, представяте си камина, напитка в ръката, сняг навън. А и доста ще разчупи стила Ви, особено ако сте облечени в черно.


Все пак обаче има типове зимни чанти, които са предпочитани, като:

  • Огромната кожена черна чанта- тя подхожда на всичко, побира достатъчно и е класика в жанра
  • Текстурните чанти - Те могат да са от изкуствена, пухкава или космена текстура, но са сладко допълнение към Вашия стил. Хем намигат със закачка, хем придават завършен вид.
  • Чанти със змийски принт - Те са за по-смелите дами, защото колкото и да се доближават до класиката, определено предизвикват внимание.
  • Карирани чанти, изработени от вълна - Най-често те съчетават два или повече цвята, което ги прави един от любимите аксесоари.
  • Чанти с принт тип крокодилска кожа - Ще видите, че ако имате само една чанта с този принт, тя ще допринесе изисканост и елегантност, особено ако е в топъл цвят като червено или патладжан.
  • Пълна противоположност на досегашните изброени са т.нар небрежни чанти или тези, които наподобяват торба (hobo bag). Те са бездънна яма и ще поберат всичко необходимо за една зимна разходка.
  • Чанта тип портмоне на верижка - Може би това е изненада за Вас, но това е една класика,която може да придаде вид и цвят на всеки зимен тоалет.
  • Велурена чанта - тя придава елегантност, класа, заетост, но и удобство.


Но да кажем Довиждане на зимата и да приветстваме лятото. Там спокойно можете да разгърнете въображението си и да разширите границите. Подходящи цветове за дамски чанти са топлите като жълто, червено, оранжево, виолетово, розово, но да не забравяме и класиките. Черното и бялото са винаги на мода.

    Някои от най-предпочитаните типове летни чанти са:


  • Малките чанти, но с дълги и широки презрамки - те са подходящи за дами, които не обичат да носят много неща и са един малък детайл, който допълва лятната рокля и усмивката на лицето.
  • За лятото, но и не само, предпочитани са ръчните чанти или чантите, които имат къса дръжка, тип куфарче. Те придават една строгост, граничеща с елегантност.
  • Чанти с един и същи десен като дрехите - такива може да са например флоралните чанти, които ще допълнят визията при рокля от същия вид. Те създават полъх на лятото и свежест.
  • Дънкови чанти - Те са аксесоарът, които винаги ще привлече вниманието върху себе си и няма как да останете незабелязани.
  • Летникожени чанти - Кожата е винаги на мода и правилен избор, защото съчетават освен забързаното ежедневие и многобройни задачи, така и вечерта и времето за разходка.
  • Плетени чанти - те са небрежни, семпли, често с цветя или други мотиви, но създават лекота и свобода. Напълно подходящи са за лятото.
  • Летни текстилни чанти - те са подходящи за дамите, които обичат да експериментират, защото могат да са от различни тъкани и цветове, и да съдържат цветя, бродерии, апликации. Тук вече можете нистина да дадете воля на въображението си.


Мили дами, сезонът е важен за избор на чанта, но най-важното е да бъдете себе си.

Изберете това, което ви харесва най-много, защото ако добавите този аксесоар към облеклото си с желание и излезете навън, ще крачите с увереност, стил и класа.