Количка

Мъжки официални обувки

Сортирай

Всеки мъж трябва да има официални обувки в гардероба си за специални случаи. Това са обувки, предназначени за носене с костюм, и се отличават с няколко основни характеристики.

Изработени са от естествена кожа, чиято специална обработка ѝ придава елегантност и луксозен финиш. Обикновено са в класически черен или кафяв цвят, което гарантира, че ще се съчетават добре с повече костюми.

Какви видове мъжки официални обувки има?

Въпреки че класическите мъжки официални обувки са с нисък ток, има и модели с равна подметка, предпочитани от господата, на които им предстои да присъстват на не толкова формални събития.

Различните типове мъжки официални обувки са предназначени за отделни поводи и затова е важно да знаете кога да носите всеки вариант.

Обувки „Оксфорд”

Това са типичните мъжки официални обувки и характерна за тях е затворената горна част с ясно видими шевове. Предлагат се в кафяво и черно и са подходящи за съчетаване с костюм в няколко части и смокинг, когато трябва да се присъства на бизнес събитие или друго със строго формален характер.

Обувки „Дерби”

Този тип мъжки официални обувки са по-традиционен вариант от т.нар. оксфордки. „Дерби“ са по-универсални са и по-лесни за обуване благодарение на откритата част под отворите за връзките. Препоръчват се за всякакви специални поводи с по-свободен дрескод. Могат да се комбинират с по-представително облекло, а също и с ежедневни дрехи като панталони и дънки.

Обувки „Оксфорд-Броуг”

Горната част на тези модели е перфорирана, като от дупчиците се образува специфична шарка. Не се носят с делови костюм, а на неофициални мероприятия.

Мъжки официални обувки с катарами

Обувките с катарами – една или две, – са много оригинални и елегантни. Вместо с връзки, закопчаването е с катарами. Макар че в сравнение с оксфордките или дерби обувките стоят по-ниско в йерархията за съчетаемост в официален стил, може да ги комбинирате по прекрасен начин с костюм за сватба или бал например.

Цветовите гами, които производителите избират за своите мъжки официални обувки, са най-различни, като освен традиционните черни, кафяви, бежови, сиви и бели, ще откриете и сини, червени, в цвят бордо и др.

Какви мъжки официални обувки да изберем спрямо повода?

Цялостната мъжка визия се избира спрямо повода, а това включва и обувките. Някои поводи имат по-строго официален характер и към тях се отнася например изискана сватба, фирмен коктейл, културно мероприятие от голяма висота. Според стилистите класацията за строга елегантност е оглавена от мъжки официални обувки тип „Оксфорд”.

Други поводи като рожден ден, годишнини или фирмени събития без строг етикет са идеална възможност да проявите повече артистизъм, съчетавайки сакото, ризата и панталона с обувки „Дерби”.

Изборът на обувки за бал зависи най-вече от облеклото. Ако стилът му е по-небрежен, може да бъдете със спортно-елегантни обувки. Ако обаче целите формалност на външния вид, трябва да се ориентирате към мъжки официални обувки „Осфорд” или „Дерби”, но популярност добиват и обувките „Оксфорд-Броуг” като демонстрация на силна индивидуалност.

Съвременните мъжки официални обувки трябва да са едновременно естетични и функционални. Това означава да са съобразени с модните тенденции и в същото време – да са удобни за носене продължително време. Качествените материали като кожа или велур за горна част и гъвкав каучук за подметката са от голямо значение за защита на крака.

Какви видове мъжки официални обувки се предлагат в Paula Venti?

При нас в онлайн магазина ще имате възможност да разгледате богата колекция от мъжки официални обувки , отличаващи се с разнообразие от цветове и дизайни.

Търсейки официални обувки за конкретен повод, вероятно ще ви допаднат модели като:

  • мъжки официални обувки в черен цвят и в цвят бордо с перфорирана горна част и видими шевове;
  • мъжки официални обувки от естествена кожа, с гладка повърхност и нисък ток;
  • мъжки официални обувки с елегантен дизайн и нисък ток;
  • равни мъжки официални обувки в неутрални цветове

Базови или по-елегантни модели, строго официални или с леко разчупена формална визия, обувките в Paula Venti дават възможност за богат избор според конкретния повод, без да правите компромис с комфорта.

Защо да купите мъжки официални обувки от Paula Venti?

Ако търсите модерни обувки за специален повод, само няколко клика в каталога на Paula Venti ви делят от най-подходящия чифт.

Равни или с широк нисък ток, гладки или с перфорация, в различни цветове – те ще отговорят на предпочитанията ви за стил и външен вид.

Изберете точния номер от подробните таблици с размери и високото качество на материалите и изработката ще допринесат за удобството ви – без стягане и напрежение в стъпалата дори при интензивно носене часове наред.