Количка

Раници

Добави в любими
Раница ENZO NORI модел MACO еко кожа син Раница ENZO NORI модел MACO еко кожа син
TIME TO TRAVEL -13 %
Модел: MACO Марка: ENZO NORI
45.00 лв. 52.00 лв.
Добави в любими
Раница ENZO NORI модел VERSUS черно-бял принт Раница ENZO NORI модел VERSUS черно-бял принт
TIME TO TRAVEL -13 %
Модел: VERSUS Марка: ENZO NORI
45.00 лв. 52.00 лв.
Добави в любими
Раница за училище ENZO NORI модел SKY син Раница за училище ENZO NORI модел SKY син
TIME TO TRAVEL -17 %
Модел: SKY Марка: ENZO NORI
35.00 лв. 42.00 лв.
Добави в любими
Раница за училище модел PLAYER полиестер син Раница за училище модел PLAYER полиестер син
TIME TO TRAVEL -17 %
Добави в любими
Туристическа раница ENZO NORI модел ADVENTURE 80L син Туристическа раница ENZO NORI модел ADVENTURE 80L син
TIME TO TRAVEL -20 %
Модел: ADVENTURE Марка: ENZO NORI
68.00 лв. 85.00 лв.
Добави в любими
Туристическа раница ENZO NORI модел ADVENTURE 80L червен Туристическа раница ENZO NORI модел ADVENTURE 80L червен
TIME TO TRAVEL -20 %
Добави в любими
Раница за училище ENZO NORI модел CAMOS червен Раница за училище ENZO NORI модел CAMOS червен
TIME TO TRAVEL -23 %
Модел: CAMOS Марка: ENZO NORI
29.99 лв. 39.00 лв.

В последните години раниците все по-често намират място в ежедневието. Използват се не само с туристическа цел, но и като чанта, която удобно да носим на гърба си. Съвременните раници се вписват отлично в стила на обличане и с тях можем да отидем с приятели на кафе, в търговския център и в офиса.

Освен раници за динамичното ежедневие, днес ще откриете и анатомични раници за безпроблемно носене на повече багаж, спортни модели, раници за пътуване и много други.

Имайки предвид огромното разнообразие, когато решите, че имате нужда от раница, е добре да сте запознати с различните им видове.

Кои са основните видове раници?

Класификацията на предлаганите на пазара раници може да се направи по няколко критерия.

Според обема

Най-често срещаният критерий за разграничение на раници е спрямо техния обем. Малките раници са подходящи за не толкова дълги и сложни дейности. Средните могат да се използват за кратки пътувания, а големите са предимно за по-дълги преходи, например в планината.

Според предназначението

Тъй като всички раници се носят с различни цели, имаме раници, специално разработени за града, за носене на лаптоп и мултимедийна техника, за ученици и студенти, за пътуване, за ски алпинизъм, за туристически излети и др.

Според употребата

Подкатегориите раници може да се разделят и според това от кого се използват. Производителите предлагат дамски, мъжки и унисекс раници, както и детски модели. Повечето варианти са подходящи и за двата пола, като се отчитат приликите в стойката на раменете и гърба.

Какво да търсите в една добра раница?

Независимо с каква цел основно ще използвате раницата, тя трябва да ви гарантира удобство, да бъде функционална и издръжлива. Когато си търсите подходящ модел, имайте предвид фактори като:

Здравина и устойчивост

Уверете се в качеството на материалите, от които е изработен артикула. Това обикновено е полиестер или текстил, но има и кожени модели. Желателно е материалите да са непромокаеми и да изсъхват бързо след досег с вода.

Циповете на различните отделения трябва да са здрави, а презрамките – да са по-широки и подплатени за повече комфорт.

Размери

Обемът на раницата зависи от предпочитанията ви, вашето телосложение и цели на използване на аксесоара. За да не изпитвате дискомфорт, предвидете правилните пропорции и достатъчна възможност за регулиране дължината на презрамките.

Удобство и функционалност

Освен правилните размери, за удобството на използване на раницата ще изиграе роля и наличието на ергономичен гръб, дишащата материя на презрамките, подсилените шевове, броя и разположението на отделенията и джобовете и т.н. Туристическите раници например разполагат и с колан, с който презрамките се пристягат към гърдите, с колан за кръста и с вграден дъждобран.

Всички раници са практичен аксесоар, който побира необходимите за определена цел вещи и осигурява свобода за ръцете. Те се носят от хора на всякаква възраст в зависимост от модела.

Разнообразният им дизайн, палитра от нюанси, десени и декорации дават възможност за съчетаване с подходящо за случая облекло – за пътуване, излет, тренировка, училище и др.

Какви раници ще откриете в Paula Venti?

Модерните раници в категорията на онлайн магазина ни са изключително разнообразни по предназначение, цвят, дизайн и функционалност. Ако търсите раница за себе си, за вашето дете или за подарък на близък, идеален избор ще е някой от десетките модели:

  • за пътуване – от текстил, с различни удобни отделения и джобове и широка лента за прикрепване към куфар;
  • за лаптоп – от полиестер, текстил или съчетание от текстил и еко кожа в различни цветове;
  • за училище – едноцветни и в разноцветни принтове и с удобни презрамки;
  • за туристически цели – изработени по специални стандарти за практична употреба и комфорт;
  • за спортни цели – с достатъчно вътрешно пространство, с допълнителни ремъци, подсилено дъно, устойчиви на неблагоприятни атмосферни въздействия.

Всички видове раници са удобни, с ергономична форма, с богата функционалност и здрава дишаща материя в модерни цветови решения.

Закупувайки раница от онлайн магазин Paula Venti, ще може да разчитате на изключително качествен продукт. Нашите раници са отлична алтернатива на всички чанти, които бихте използвали да носите лаптопа си за работа, спортната си екипировка за фитнеса, вещите си за пътуване и др.

Стил, удобство, надеждност и добра цена – ще ги получите с вашата нова раница от Paula Venti.