Дамска чанта и обувки са двата най-търсени и харесвани от всички дами аксесоара. Има и причина за това. С избора на дамска чанта или нов чифт обувки, вие можете да подновите изцяло вашата любима визия с нов и красив акцент или изцяло да създаде следващия си перфектен тоалет. Но съчетаването на двата аксесоара в едно цяло, може да се окаже за някои трудно, а за други приятно занимание.
Ние ще дадем някои препоръки, с които ще изглеждате неотразими и в крак с модните тенденции, а на вас оставяме да решите с кое модно съчетание искате да изразите себе си.

Нека да започнем с класиката и тя ще бъде черна дамска чанта в съчетание с черни обувки. Можем да бъдем сигурни в едно, че тази вечна комбинация скоро няма да излезе от мода.
Дамите, които предпочитат едноцветните комбинации на чантата с обувките, винаги ще изглеждат добре, защото този модел на обличане винаги ще е актуален и ще създава впечатление, че дамата е положила усилия да съчетае правилно всеки един елемент от тоалета си.

Ако сте избрали вашия тоалет за ежедневна разходка или вечерно събитие и акцентът е рокля или костюм с по-ярък цвят, спокойно може да заложите на чанта и обувки в неутрални, топли цветове. По този начин ще се създаде един красив баланс между цветовете и ще си гарантирате една стилна визия. Ако вашата дреха е многоцветна и пъстра, може да изберете един от основните цветове и този цвят да бъде вашият основен акцент във визията ви, в това число на дамската чанта и обувките. Отново ще създадете впечатление на дама, която е отделила време да подготви и съчетае всеки един елемент до последния детайл.
*Един малък съвет от нас, за да бъдете винаги в готовност с перфектна визия за секунди, е добре да подготвите някои основни тоалета предварително, включително дамска чанта, обувки, аксесоари, бижута, шал и др. Ще спестите време да обмисляте коя дреха с кои обувки ще си подхожда или дали ще пасне като цвят с новата ви дамска чанта.

За дамите, които обичат да експериментират с тоалетите си и не се страхуват да съчетават различни нюанси, можем да препоръчаме различни цветове както за дамската чанта, така и за обувките. Отново е добре аксесоарите да бъдат съчетани с основната ви дреха, за да бъдете наистина неотразими. Може да изберете един от двата аксесоара да бъде с ярък цвят, което ще се превърне във вашия акцент, а другият аксесоар да е в неутрален тон, а защо не и двете да бъдат с красиви и наситени цветове. Това би било подходящо, ако сте заложили на класически костюм и искате да заложите на нещо интересно и нестандартно за вас. По този начин чантата и обувките ще бъдат аксесоарите, които ще внесат малко цветно настроение във вашия тоалет.

Следва да отделим и внимание на един от най-женствените и огнени цветове, а именно червеното. То отново се придържа към вечната класика, когато се касае до червена дамска чанта, съчетана с червени обувки. Когато заложите на тази комбинация, следва да внимавате относно нюансите на червеното и за самата материя на чантата и обувките.
* Не бива да забравяте и поверието за червеното портмоне, което гласи, че то носи късмет и допълнителни парични средства. Още един повод да заложите на червения цвят.

Нека да обърнем внимание и на други интересни цветови комбинации, с които може да подновите вашия гардероб. Само с промяната на един аксесоар, било то нова дамска чанта или нов чифт обувки, вие може да създаде изцяло нова визия.  

1.  Синьо и жълто

Няма нищо по-свежо от топъл летен ден и красива гледка към морето, нали? Тази цветова комбинация точно за това говори, но това не означава, че цветовете не могат да се пренесат към есенните или зимни тоалети. Тенденциите в модата или интериорният дизайн все по-често прибягват до тази комбинация, защото взаимно двата цвята се допълват и правят визията да изглежда стилна и свежа.

2. Небесно синьо и розово

Нищо не говори за пролет повече от пастелните и топли цветове. Мекият нюанс на синьото, съчетан с нежно розово може да ви създаде една много свежа и женствена визия. Омекотете вашия класически ансамбъл с нов аксесоар в пастелен цвят и забележете колко светлина ще ви придаде това.

3.  Бял, черен и телесен цвят

Тези верни другари на всяка дама са неизменна част от всеки гардероб и това дава възможност да експериментирате свободно с другите цветове. Всеки един друг цвят може поотделно перфектно да се съчетае с бяло, черно и телесен цвят. Точно за това всеки ги обича, защото не губиш много време в обмисляне на различни визии.  

4. Розово и сиво

С тези два цвята може да създадете една страхотна визия, която да използвате през цялата година и няма да сбъркате. Ако заложите на сив костюм с бяла риза или прибрана по тялото сива рокля, акцентът може да бъде пастелно розови обувки с малка розова чанта тип клъч.

5. Коралово и лилаво

Кораловият цвят в последните години се превърна в хит сред дамите.  Не е нужно да е лято, за да се чувствате цветни и свежи, нали? Този така обичан от дамите цвят си подхожда с много цветове, но една от най-любимите комбинации се превърна тази на коралово с лилаво.


Един малък съвет от нас, ако нямате в наличност дреха или аксесоар в коралово, винаги може да го замените с жълто, защото това също е една много популярна комбинация от лилаво и жълто.


Развихрете въображението си, комбинирайте смело цветовете и създавайте настроение около вас!