Количка

Мъжки колани

Коланът е сред най-практичните аксесоари към мъжкото облекло и всеки джентълмен разполага с поне един. Но за да можете да създавате стилни съчетания с повече тоалети, ви трябват няколко колана в различни цветове и дизайни.

След като коланите трайно навлизат в мъжката мода в първата половина на миналия век, те се оказват чудесно решение, заместващо тирантите. Така удобните мъжки колани продължават да са изключително актуални, а видовете им са най-разнообразни.

Класическите мъжки колани са изработени от кожа, но има велурени, текстилни и от други материали, като съобразно облеклото се предпочита един или друг тип.

Как да носите мъжки колан?

Модата при силния пол позволява мъжки колани да се комбинират с почти всякакви дрехи. Има обаче такива, които са съчетават предимно с работно облекло, а други са подходящи за ежедневна визия или официални дрехи.

За да изглеждате стилно и да ви е наистина комфортно с избрания колан, ето няколко важни съвета:

Страна на закопчаване

При слагането на колана и закопчаването му, както и при ризите, правилото е носенето на токата от лявата страна, а отдясно – свободната част.

Мъжки колани за дънки

Ако предпочитате да носите дънки, може да експериментирате по-смело с цвета на колана, формата на токата и размерите ѝ. Съчетайте с тениска, риза или пуловер и ще постигнете спортен или спортно-елегантен стил.

За дънки не е задължително да избирате колан от кожа, а и от други материи и в нюанси, различни от обичайните кафяв и черен. На дънки, а също на ленени или панталони чино, добре ще стои велурен колан.

Мъжки колани за панталони

С официален панталон най-добре изглеждат кожените мъжки колани, които са в по-семпли и изчистени цветове. Повърхността на кожата може да е гладка или релефна, но също без натрапчиви декорации.

За леките панталони през лятото са удачни и мъжки колани от плат. С тях се постига и небрежен стил, и се привнася основния цветен акцент на тоалета.

Макар че има мъжки колани и с минималистични катарами, моделите с този ясно забележим елемент са по-често предпочитани. Катарамите са своеобразно украшение в цялостния дизайн. Те биват метални, с оригинална форма, оплетка, надпис или изчистени.

Цветово съчетаване с облеклото

За да изглеждате стилно, се придържайте към основната цветова гама, характерна за мъжките колани: в черно, кафяво, сиво, бежово, бяло. Най-универсалният цвят за мъжки колан е кафявият. Много добре се комбинира с бордо обувки и с панталони в сиво и синьо в по-тъмните им нюанси.

Черният колан също е чудесна опция. Колан в тонове от светлосиво до наситено черно се носи сполучливо с дрехи в монохромна цветова палитра.

Сините мъжки колани могат да бъдат цветен акцент и обикновено се носят с панталони в синьо или цвят каки, както и с дънки.

Бежовите мъжки колани си подхождат с бежови обувки и тъмносин или кафяв панталон.

Добре е да не се придържате към един цвят на колана за създаване на различни визии. Практично е да имате няколко опции, съобразно идеята ви за конкретния външен вид и повод.

Какви са нашите предложения за мъжки колани?

При избора на колан не трябва да подценявате и удобството, освен всички други критерии. В категорията на онлайн магазина ни може да откриете прекрасни модели, които ще отговорят на изискванията ви за цвят, ширина, дебелина, специфика на токата и др.

Сред предложенията ни ще може да избирате мъжки колани, изработени от висококачествена естествена кожа, като:

  • мъжки колани в различни цветови решения – кафяво, черно, бяло, тъмно синьо и т.н.;
  • мъжки колани с различна дебелина на кожата и различна широчина;
  • мъжки колани с метална сребриста тока с две игли, с метална тока с една или две игли, с метална тока от типа плочка, с автоматична тока и др.;
  • мъжки колани с гладка или релефна повърхност;
  • мъжки колани от сплетени нишки и др.

Защо да ни се доверите?

Десетките предложения за мъжки колани в Paula Venti са селектирани сред най-добрите модели, съобразени с последните тенденции. Високото качество на продуктите гарантира дълготрайната им употреба, а елегантният дизайн ще улесни съчетаването им с избрано от вас облекло и обувки.

Независимо дали искате да останат незабележими под дрехата, или да бъдат привличащо вниманието украшение, с мъжки колан, закупен от Paula Venti, инвестирате в аксесоар, с който ще се чувствате удобно и ще постигате повече стилни композиции.