Количка

Дамски чадъри

Сортирай

На никоя дама няма да ѝ е приятно, ако се окаже навън при внезапен дъжд. Освен че може развали грима или прическата ѝ, измокрянето крие сериозен риск за здравето. Чадърът е най-добрият съюзник в дъждовно време, а моделите с красив и стилен дизайн ще добавят цвят в сивия ден.

Видовете дамски чадъри – комфорт и стил

Дамски чадъри се предлагат в различни разновидности. Всеки от тях може да се превърне в стилен дамски аксесоар, докато изпълнява основната си функция:

 • според дизайна: класически дамски чадъри – с по-голям размер с извита дръжка в долния край, или сгъваеми дамски чадъри;
 • в зависимост от стила: дамски чадъри с щампи, прозрачни, едноцветни, с пъстри абстрактни десени и др.

Вероятно ще ви бъде трудно сред предлаганото многообразие от дамски чадъри да изберете най-подходящия. Няма универсален размер дамски чадъри – решението ви трябва да се основава на конкретните ви нужди, личен вкус и начин на живот.

Кои плюсове и минуси на различните видове дамски чадъри може да вземете предвид?

Ако ви се наложи да избирате дамски чадър, може да се ръководите от различни фактори. Важно е дали желаете традиционен чадър, или по-скоро с открояващ се артистичен дизайн. Други важни критерии са размерите, теглото, механизмите и др.

Сред предимствата и недостатъците на отделните видове, които да ви помогнат за избора, са:

Традиционни чадъри

Имат вечно актуален дизайн. Техният класически силует е прекрасно допълнение към стилна, официална или делова визия. Традиционните дамски чадъри обаче не са толкова ефективни при вятър.

Сгъваеми чадъри

Ако искате малък чадър, който да държите винаги подръка – в жабката на колата, в дамската си чанта, в шкафа на работа, сгъваемите дамски чадъри са идеално решение.

Техният дизайн е по-компактен от този на традиционните дамски чадъри, но спортният им дизайн е фокусиран върху функционалността, затова не успява да допълни стилово по-елегантните тоалети.

Ветроустойчиви чадъри

Те са проектирани специално за ветровито време и съответно цената им е по-висока. Вложените материали като например фибростъкло и неръждаема стомана в рамката и подсилената им конструкция с минимум 7 спици ги правят най-надеждния вариант за силните дъждовни бури.

Как да си изберете подходящ чадър?

Основното, което вероятно ще ви интересува при избора на чадър, е следното:

Размер

Уточнете дали желаете чадър, който ще ви осигури по-голямо покритие, или модел, който да поберете в чантата си. С по-малък модел ще можете да защитите само себе си, а с по-големия ще предпазите и ваш спътник.

Тегло

Ако чадърът е по-тежък, може да ви е трудно да го използвате във ветровито време. Затова ако е възможно, изберете по-лекия вариант, чиято конструкция обаче е достатъчно здрава.

Материал и механизъм

Чадърите от висококачествените синтетични материали обикновено издържат повече на суровите атмосферни влияния. Важно е да обърнете внимание дали моделът има UV защита, понеже лъчите от този спектър проникват и през облаците.

Автоматичното отваряне и затваряне винаги гарантира удобство, защото само с едно движение можете мигновено да се предпазите от валежите.

Какви са ползите да разполагате с чадър?

Като задължителен аксесоар за всяка жена, чадърът предоставя различни ползи:

 • Благодарение на чадъра не само вие ще останете сухи, но ще защитите намокряне своите мобилни устройства, важни документи и други лични вещи, които има риск да бъдат сериозно увредени дори за минути под дъжда;
 • Интересният дизайн на чадъра ще допринесе за постигане на стилна визия;
 • Малките дамски чадъри са леки и прибрани в предпазен калъф, няма да заемат голямо пространство в чантата ви;
 • Чадърите могат да послужат като изискани и функционални подаръци.

Какви дамски чадъри ви предлагаме в Paula Venti?

В нашия онлайн магазин разполагаме с голям избор на дамски чадъри с различни размери, начини на отваряне, цветове и дизайн.

За себе си или за подарък може да се спрете на:

 • дамски чадъри с автоматично отваряне и ръчно затваряне или напълно автоматични;
 • дамски чадъри с UV защита;
 • дамски чадъри, устойчиви на вятър;
 • дамски чадъри с олекотена конструкция;
 • изработени от 100% полиестер дамски чадъри, от рециклирани материали;
 • дамски чадъри в актуални и свежи десени, синьо-зелени тонове, цвят корал, розови, червени или класически делови цветове.

Всички дамски чадъри имат здрава конструкция, което улеснява използването им. Различният диаметър в разгънато положение и богатството от цветови решения ще задоволят всички ваши предпочитания.

Защо да изберете дамски чадър от Paula Venti?

Чадърът е аксесоар от първа необходимост, а дамските модели в Paula Venti привличат вниманието с отличните си характеристики като изящество, функционалност и добра цена.

Нашите чадъри са направени от устойчиви бързосъхнещи материали – най-често от олекотен полиестер, – и гарантират дълготрайна употреба.

Здравата конструкция и красивите дизайни ще превърнат всеки чадър в удобен моден аксесоар, осигуряващ защита при всяка изненадваща промяна на времето.