Сега ще отговорим на един от най-задаваните въпроси, а именно „Какво е TSA заклюване и наистина ли то е по-добро?“ Ако и вие си задавате същия въпрос, съвсем скоро ще откриете отговора и ще разберете защо TSA ключалките за куфари са разумният избор, когато става дума за сигурност на багажа ви и за вашия личен комфорт по време на път.

Ще започнем от това какво точно представлява ключалката TSA. Името на тази ключалка е съкращение от пътвите букви на Transportation Security Administration (TSA), което в превод означава Администрация за сигурност на транспорта. Тази администрация е част от американското министерство за вътрешна сигурност и е първата агенция, която е използвала тази система за заключване. Сега след като изяснихме името, е време да обясни и какво представлява тази ключалка за куфари за пътуване.

Според интернационалните споразумения целия багаж трябва да бъде сканиран преди да бъде натоварен на пътнически самолет. В много случаи се налага определен куфар да бъде отворен, за да извърши проверка на багажа, преди да може да бъде безопасно натоварен в багажното отделение. Когато се налага проверка на багажа, но куфарът с ключалка е заключен, единствения начин да бъде отворен е като се разбие катинара или ключалката. Именно този проблем се решава с TSA системата. TSA ключалката предоставя ценната възможност, багажа в куфара да бъде проверен, без да се налага разбиване на катианра. Чудите се как става това ли?

Всяка една TSA ключалка, като всяка една обикновена ключалка, има шифър с комбинация за отваряне, така наречения код за отключане или заключване. Но това, което прави TSA изключителна е, че тя разполага с допълнителна ключалка за ключ. Това обаче далеч не е обикновен ключ. Това е специален секретен ключ, който е предоставен единствено на агенциите отговорни за сигурността на транспорта. 

По този начин, ако вашия багаж трябва да бъде проверен, служителите отговорни за сигурността, използват този ключ, отварят куфара, без да се налага да разбият катинара, извършват проверка и отново затварят куфара, без дори да оставят и драскотина по ключалката. Това означава, че ще можете да използвате своя куфар за багаж за още много пътувания, без да се налага да инвестирате допълнително за ремонт на заключващ механизъм за куфари. Все пак ремонт на заключващия механизъм определено не е пренебрежим разход.

TSA заключването е прието за свеотвен стандарт за сигурност и се одобрява от Travel Sentry (за тях можете да научите повече тук: www.travelsentry.org), която издава лиценз на компаниите, които произвеждат продукти за пренасяне на багаж и пътуване, като например твърди и меки куфари. Всички продукти, които са одобрени от Travel Sentry са отбелязани със специален знак – червен диамант, който се вижда върху продукта и е лесен за разпознаване. TSA системата е приета за стандарт в САЩ, Канада, Япония, Израел, Финландия, Норвегия, Дания, Чехия, Германия, Австрия, Белгия, Нидерландия, Швейцария, Южна Корея, Нова Зеландия и скоро в други държави.

След като разяснихме какво представлява TSA заключването и какво е най-голямото му предмиство пред обикновените катинари, ще обърнем внимание и на другите характеристики, които правят този вид заключване по-добро. Това което се вижда от пръв поглед е формата. TSA ключалките са по-малки и по-прибрани в корпуса на куфара. Те са по-здрави, тъй като са по-плоски и прибрани и не стърчат извън корпуса на куфара. Т.е. риска да се счупят при удар драстично намалява, особено когато твърд куфар се движи по лентите за багаж на летищата пристиснат от други куфари. 

Дизайна на TSA ключалките е много красив, но и функционален. Бутона за особождаване на държачите на циповете е елегантен и малък, което отново води до по-голяма издръжливост при многократни пътувания. А червения диамант върху ключалката, означаващ Travel Sentry Approved или одобрен от Travel Sentry, гарантира, че която и да е следващата ви дестинация, вашия куфар е напълно подходящ за пътуването до там. Тук е важно да отбележим, че куфарите с TSA ключалки са често по-скъпи от тези с нормални ключалки, но това е напълно оправдано. Комфорта при пътуването и сигурността на багажа ви са най-важния приоритет, когато избирате куфар с TSA заключване.

Ако искате да се насладите на едно сигурно и комфортно пътуване или търсите куфар подходящ за следващото ви пътуване до САЩ, Канада или Германия, изберете куфар с TSA заключване при нас. Всеки от нашите висок клас твърди куфари ENZO NORI разполага с TSA ключалка. Също така всеки наш куфар от полипропилен или поликарбонат е с 2 години гаранция. Разгледайте нашата колекция куфари от висок клас ENZO NORI или посетете някой от нашите магазини в София, Бургас, Стара загора и други градове в страната.