Ето три причини защо да изберете твърд куфар от полипропилен или поликарбонат пред мек текстилен куфар.

Ако вие или ваш познат сте изправени пред избора на куфар за предстоящото ви пътуване, но не сте сигурни какъв куфар да си закупите, ние ще ви помогнем. Сега ще ви посочим 3 причини защо да изберете някой от новото поколение ултралеки 
твърди куфари за пътуване. Това са куфари от полипропилен или куфари от поликарбонат, направени по нова технология, съобразена с последните новости в производството на части за куфари и позволяваща да се достигат страхотни резултати що се отнася до теглото на куфара. 

Тегло на куфара

Всички знаем колко е важно да се вместим в килограмите посочени от авиокомпанията. Затова всеки грам от теглото на куфара ви може да бъде решителен. В днешно време вече е възможно да пътуваме с твърд куфар и все пак да се вместим повече от идеално в установените допустими мерки за тегло на багажа. Тук говорим не просто за лек куфар от полипропилен или поликарбонат, а за ултралек куфар, направен от най-качествените и издръжливи материали, използвани за направата на куфари, а именно полипропилен и поликарбонат. Ще оставим цифрите сами да говорит. Нашият ултралек ENZO NORI модел LEVELS 75 см тежи едва 3,2 кг., а куфар ENZO NORI модел SHELL 55 см от поликарбонат спира везната на 2,5 кг. Това са мерки доскоро непостижими за куфари за ръчен багаж. Много голяма част от текстилните куфари прехвърлят това тегло, а ако за вас е важен всеки грам от багажи ви, тогава избора определено клони към твърди куфари за багаж.

Гъвкавост и здравина

Доскоро технологията на производство не позволяваше направата на пластмасови куфари, които да могат да издържат на удари, както текстилните – меки куфари. В последните години това обаче не е така и промяната е повече от видима. Днес куфарите от полипропилен и куфарите от поликарбонат или така наричаните твърди куфари, са способни да се сгънат до неознаваемост и после сами да възвърнат началанта си форма. Това означава, че инвестирайки в куфар от полипропилен или поликарбонат, вие си купувате куфар, който не просто ще ви служи за пренос на багажа, но и ви дава сигурност, защото не може да се спука. Точно така, именно изключителната еластичност на тези два материала, не позволява корпуса куфара да бъде спукан.

Издръжливост

Когато става дума за издръжливост е необходимо да вземем предвид метеорологичните условия. Със сигурност ви се е случвало да слезете от самолета, а навън да вали дъжд. Е можете да сте напълно спокойни, защото полипропиленът и поликарбонатът не се повлияват нито от температурата нито от влажността. А допълнителен бонус е, че някой куфари от полипропилен са и със специално поритие на ципа, което прави куфара непромокаем – такъв например е нашия твърд куфар от полипропилен модел AERO. Това е безценно за всеки пътешественик, който желае да остави своя компютър или зарядно в куфара си, докато търси правилния път към гейта.