На модния подиум все по-често се забелязва нахлуване на редица спомени от миналото, миналогодишни и дълго забравени модни тенденции от 90-те и 2000-те години. Това допринася някои от нашите любими, но вече забравени модни находки, отново да бъдат на мода. 

Ако напоследък имате обичайните за всяка жена мисли, като какво да облечете или коя дреха с коя чанта или аксесоар да съчетаете, можем да ви посъветваме просто да погледнете в гардероба си. Там ще откриете някоя стара находка, на която отново може да вдъхнете живот. 


Модни тенденции Пролет 2023


1. Панталонът

Тази година сред дамското облекло изпъква карго панталонът. Той е широк, удобен и стилен. Може да се комбинира с къс топ или по-плътен пуловер. Тазгодишните модни тенденции са насочени изцяло върху панталони и дънки с широки крачоли. 


2. Дамските обувки

Дамските обувки не остават по-назад сред актуалните модни тенденции. Отново имаме на ход изобилие от различни модели и цветове. 

Винаги актуални остават дамските сникърси или т.нар спортни обувки. Тези модели са предпочитан вариант за ежедневието от много дами. Те са спортно-елегантни и могат да бъдат съчетани с почти всеки тоалет. Актуален модел са сникърсите с по-висока платформа. Те могат да бъдат съчетани както с дънки, тениска и сако, така и с рокля. 

Може да експериментирате и да заложите на цветен модел, който да се превърне във вашия акцент или да се спрете на бял цвят или по-топъл нюанс. Независимо от избора на цвят, тези спортни обувки тип кецове ще се превърнат във вашия любим модел обувки. 

Но нека не подценяваме и силата на дамските сандали, които могат да бъдат както на платформа, така и на ток. Красиви, свежи и цветни модели можете да откриете в тазгодишните модни тенденции. Те са перфектният аксесоар за всяка визия, защото освен че се съчетават с всеки тоалет, те подчертават вашата женственост. 

Ако обичате високите обувки, можете да заложите на по-висок ток, който оптически ще издължи фигурата ви и ще ви накара да се почувствате като принцеса. 

Но за дамите, които искат в ежедневието си да бъдат стилни и елегантни и все пак да запазят комфорта си, могат да заложат на сандали или обувки с по-нисък ток. 

Отново бъдете смели в избора на цвят, защото това малко бижу, може да освежи всеки един ваш тоалет. 


3. Дамската чанта

Като споменахме бижута, нека не забравяме и силата на малките дамски чанти. Голямото разнообразие от цветове и модели тази година, може да ви разколебае при вашия избор. Но за да сте сигурна, че ще изглеждате зашеметяващо, може да заложите на малка дамска чанта и обувки в един цвят. 

Вниманието към детайла е първа стъпка към успеха!

Въпреки това, големите и обемни дамски чанти не са за пропускане. Те винаги ще останат любим аксесоар на повечето дами. Те са удобни, практични и винаги можеш да побереш любимите си вещи. 


4. Аксесоарите

Нека да обърнем внимание и на аксесоарите. Много важен елемент от всеки тоалет. Дамският колан може да се използва като ярък и забележим елемент от вашето облекло. 

Модните тенденции ни предлагат всякакви различни вариации на това как можем да приложим един обикновен колан в нашето ежедневно облекло, а защо не и на по-официален тоалет.

Коланът може да се сложи както на дънки или панталон, така и на рокля, дълга риза или блейзер. Това е перфектният начин да разнообразим и освежим някоя наша любима дреха.


5. Цветовете

Не на последно място са важни и цветовете. Тазгодишните фаворити са отново ярките цветове, както и бяло, бежово, небесно синьо и др. 

Но нека поставим лек акцент върху т.нар. цветове на залеза. Това са всички красиви пролетно-летни цветове, с които свързваме хубавото, топло време и лятно настроение.

Сред тях любимците са:  червен, жълт, оранжев, лилав. Всеки един от тези цветове ще ви донесе така желаното лятно и позитивно настроение, само трябва да добавите акцент към вашата визия. Това гарантирано ще ви пренесе към летните дни!

Малък любопитен факт е, че цветът на 2023г се нарича вива маджента (viva magenta). Той е красив и женствен нюанс, преливащ от силни червени тонове.