Лошото време не трябва да е причина да отложите днешната работа за утре или да пропуснете възможност за забавление. Единственото, от което се нуждаете, е стилен и качествен чадър, който да ви спаси в дъждовното време. Той ще бъде вашето спасение и в същото време красив и стилен аксесоар, който да освежи вашата есенно-зимна визия.
Студените месеци не трябва да се отразяват на нашия стил и да влияят на настроението ни, затова заложете на цветен чадър и бъдете красив контраст на лошото време!
Разнообразието на дамски и мъжки чадъри е голямо, те се отличават по своя цвят, дизайн, функционалност. Мъжките чадъри се отличават с класически, неутрални цветове, по-извита дръжка и сравнително по-голям размер.
Дамски чадъри могат да се превърнат в красив аксесоар към вашия тоалет, те се открояват с красиви, наситени цветове, стилен дизайн и практичност. Повечето дами залагат на по-леки чадъри, които компактно да се поберат в дамската чанта.

Различните характеристики на чадърите са следващия важен компонент от избора на правилния чадър.

1.     Начин на отваряне

Начинът на отваряне и затваряне е ключов фактор за удобството на всеки човек. Популярните начини за отваряне са ръчно, полуавтоматично (отваря се с едно щракване и се затваря ръчно), автоматично (отваря се и се затваря с натискане на един бутон).
Изберете най-удобния за вас механизъм, с който бързо и сръчно да отворите чадъра си и да се предпазите от изненадващ дъжд.

2.     Ветроустойчив чадър

На всеки се е случвало да попадне в ситуация на силен вятър и дъжд, по време на който чадърът се обръща и ви захлупва. Определено не е приятна ситуация, но пък на този проблем има решение, и това е ветроустойчивият чадър. Чадърите с ветроустойчива конструкция са проектирани и тествани да издържат на вятър и тежки метеорологични условия.

3.     С UV защита

Чадърите Upf50+ могат да се справят с всички климатични условия, включително с най-топлите слънчеви дни. Материалите, използвани за защита от слънчева радиация, са сертифицирани с най-високо ниво на UV защита от престижната международна агенция Bureau Veritas.

4.     Олекотена конструкция

Чадърите са изработени от устойчиви и леки материали. Резултатът от предимството на олекотената конструкция е чадърът да е лек, гъвкав и устойчив. Това е важно предимство, защото лекотата създава повече комфорт при носенето на чадъра, особено в дългите дъждовни дни.

5.     Цвят

Цветът не е по-малко важен фактор при избора на чадър. Мъжките чадъри се предлагат в по-неутрални цветове и имат по-тежка и масивна конструкция. Раят на цветните чадъри е концентриран повече при дамските модели. Дамските чадъри са цветни, пъстри, с флорални или други мотиви, които могат единствено да освежат визията ви и да придадат цветно настроение както на вас, така и на околните, които ще се любуват на вашия чадър.

6.     Видове дръжка

Преди да закупите чадър, обърнете внимание на дръжката. Тя е от важно значение, за да може да ви бъде удобно носене на чадър и да не ви се изморява ръката. Сред мъжките чадъри по-разпространена е извитата форма, тя е по-тежка и създава усещане за сигурност и удобство.

Дамските чадъри са по-характерни със своята продълговата или т.нар цилиндрична форма за дръжка, което е по-добрият вариант, ако дамата желае да държи своя аксесоар в дамската си чанта. Тези модели са практични и най-вече заради своя размер, който е удобен вариант за целогодишно носене в чантата.