С всяка година раницата се превръща в чудесна алтернатива на дамската чанта и заслужено се превръща в наложен аксесоар в модните среди.

В последните години раницата зае място наред с изящната класическа дамска чанта, чанта тип торба или чанта тип портмоне и превзе както модния подиум, така и ежедневния живот. Интересът към нея я превръща във все по-голяма тенденция.

Какви са предимствата на дамските раници?

Дамските раници давaт на притежателките си няколко неоспорими предимства – елегантен стил и удобство. Удобството идва от това, че раницата разполага с повече джобове и отделения, а дръжките й винаги са устроени така, че да предoставят максимален комфорт при носeне. Наличието на две регулируеми презрамки е много по-ергономично и полезно за гърба, раменете и стойката от другите модели. Това ви дава свобода да сложите повече предмети в раничката и да вземете всичко необходимо с вас, без да се притеснявате, че ще ви тежи.

Тези така предпочитани дамски кожени раници бързо се превръщат от функционален в модерен акцент, благодарение на богатата гама от свежи цветове, красивите материи и стиловете им са комплимент към всеки тоалет.

Ако сте любител на дамските чанти, които се носят на едно рамо, но въпреки това искате да имате и дамска раница, може да заложите на модела, който съчетава в себе си тези две предимства. Някои модели разполагат с допълнителна подвижна дръжка от текстил за носене на рамо, като по този начин ще имате дамска чанта, която ще може да носите на гръб като раничка или на рамо като класическа дамска чанта. Това е много практично и удобно и когато е съчетано с красив дизайн и цветове, ефектът е още по-голям. Елегантният характер на тази дамска раница перфектно допълва стила и комплиментира визията на съвременната модерна жена. Това, че може да се използва по различен начин, подпомага да се впише еднакво добре както във всекидневния стил, така и в офис облеклото. Това прави раничката лесна и практична за комбиниране с вашите тоалети, защото си подхожда както със спортен аутфит, така и с по-елегантен.

Винаги може да заложите и на класическия модел дамска раница, която отново би се вписала перфектно в ежедневието на всяка дама.

Какъв цвят да избера за дамската раница?

Когато става въпрос за цветове, винаги може да заложите на класиката и да се придържате към по-неутралните и пастелни цветове, което ще бъде по-лесно за комбиниране с вашите дрехи, или да разнообразите с нов и модерен цвят, който да превърне вашата нова дамска раница в акцент към пролетно-летния ви тоалет.