Аксесоарите са много важен елемент от тоалета на всяка дама, но сред задължителните аксесоари се нарежда дамската чанта. Съществуват много разновидности, цветове и материи, от които можем да си изберем най-подходящата за нас чанта. Истината е, че всички обичаме големи и удобни чанти, в които може да поберем какво ли не, понякога обаче тоалетът и поводът изискват определен тип чанти.

Кои основни видове чанти ни трябват, за да сме подготвени при всеки повод?

  1. Чанта тип куфарче

Това е модел чанта, която винаги ще бъде на мода, защото е класика и излъчва стил и красота. Характерно е за тези чанти, че притежават твърдо дъно и запазват формата си. Подходящи са за жени, които са в бизнес средите и е необходимо да използват лаптоп всеки ден. Удобна и практична чанта е както за ежедневието, така и за по-специален повод. Съчетава се изключително добре с бизнес облекло: костюм, рокля, сако и др.

  1. Чанта тип торба

 Подходяща е най-вече за ежедневието, защото разполага с достатъчно място за по-обемни вещи. Тя е функционална и удобна за носене, защото приляга идеално на рамото. Този вид дамска чанта тип торба най-често е с едно голямо отделение, което помага за по-лесното намиране на това, което търсим вътре. Ако за някои дами, това би се превърнало в пълен хаос, то тогава те могат да изберат и несесери или т.нар „козметички“, в които да съхранят важните неща.

  1. Чанта с къса дръжка

Много кокетни и красиви чанти, които ще се съчетават лесно с вашия тоалет. Тази дамска чанта може да се носи както на рамо, така и на китката. Най-често се предлага в допълнение с дълга дръжка, което е едно още по-голямо предимство. Може да заложите на класически цвят или да експериментирате с различен принт и дизайн, за да се откроява още повече вашата чанта.

  1. Чанта за през рамо

Този модел дамска чанта е чудесен избор за забързаното градско ежедневие. Тези дамски чанти през рамо позволяват да сте със свободни ръце и да се чувствате удобно през целия ден. Има голям избор от цветове и големини в зависимост от удобството, което търсите.

  1. Чанта тип раница

Всяка модерна жена трябва да притежава поне една от моделите дамски раници. Тази дамска чанта тип раница е удобна, практична и носи младежки дух в себе си. Тя е много подходяща за разходка в парка, излизане с приятели или просто да бъде вашата нова дамска чанта за всеки ден. Чантата е подходяща за всеки сезон и се съчетава много добре със спортно-елегантен тоалет или може да е закачлив елемент към всяка дреха, дори и тя да е по-елегантна.

  1. Чанта клъч

Това е чантата, която се превърна в задължителен аксесоар, когато сте поканени на заведение, на вечеря или имате специален повод и е необходимо да бъдете по-елегантна от обикновено. Този модел чанта привлича всички погледи и има предимството да се съчетава лесно с избрания от вас тоалет. Чантата се носи в ръка, не тежи, не заема излишно място, а само остава да краси вашия тоалет. Ако се спрете на модел в неутрален цвят, можете лесно да го съчетаете с тоалета, защото той само ще го допълни, за да бъде още по-завършен. Но може да изберете чантата да бъде и в по-забележим цвят и тя ще стои като прекрасен акцент към тоалета. За да внася още по-празнично настроение, повечето модели чанти са с различен и интересен принт.

  1. Чанта с принт

Дамска чанта с принт винаги успява да привлече вниманието, тя показва характера и стила на нейната притежателка. Този модел чанта е винаги добра идея, когато една дама иска да допълни по ефектен начин своя едноцветен тоалет.