Тазгодишните модни тенденции през пролет-лято 2023 г. ще бъдат насочени изцяло към цветните, кокетни и атрактивни модели дамски чанти.

Ако сте в търсене на нова дамска чанта, която да добавите към гардероба си, значи сте на правилното място. Нова година, нова чанта! А какъв по-подходящ сезон от настъпващата пролет? Тя е пъстра, красива и наситена с пастелни, топли цветове.

Независимо дали си падаш по големите дамски чанти или предпочиташ кокетни малки чанти, за всеки има по нещо тук.

Настъпва момента, в който започваме да разчистваме зимния гардероб и да дадем място на новите, свежи допълнения, с които да посрещнем топлите дни.

Ще ви запознаем с някои от най-актуалните модни тенденции свързани с дамски чанти тази година.

  1. Деним

Денимът е и винаги ще бъде много актуален. Тази година, дънките няма да бъдат единственото синьо, което ще виждате сред дрехите и аксесоарите.
Синьото в своя пастелен и светъл нюанс е много предпочитан през топлите дни. То е чудесен и лесен вариант за съчетание с други цветове. Дали ще заложите на дънки, дънково яке, дамска чанта или обувки в цвят деним, със сигурност няма да сбъркате!

Материалът деним може да се превърне в перфектен спортно-елегантен тоалет или по-официална визия. Зависи от теб как ще съчетаеш всеки един от елементите.

  1. Чанта с ресни

Този модел дамска чанта с ресни присъства на всички модни подиуми тази година. Ресните по чантите са интересен и атрактивен акцент, който придава т.нар. бохо стил на чантата. Независимо дали ще е кокетна малка чанта или голяма, в която да побирате всичко необходимо – ресните са задължителни, ако искате да бъдете в крак с новите тенденции.

  1. Пастелни цветове

Дамските чанти и аксесоари в пастелни цветове са хитът този сезон. Пастелните цветове са универсални и се използват навсякъде. Те внасят свежест и същевременно не са твърде ангажиращи като цвят. Меки, неутрални тонове, които намират приложение в различни комбинации.

Смята се, че всеки от пастелните цветове е създаден от основен ярък тон, който допълнително е омекотен чрез добавянето на определено количество бял цвят.

  1. Блестящи мотиви

Малки дамски чанти с блестящи мотиви са отново голям хит. Те са перфектното малко бижу, което ще придаде на вашата визия стил и изящество. Заложете на по-неутрални цветове в дрехите и нека акцентът да бъде блестящата малка дамска чанта.

  1. Чанти с нестандартна форма

Друг акцент във вашата визия може да бъде и малка дамска чанта в нестандартна форма, която гарантирано ще привлече всички погледи. Тя ще се открои и ще ви създаде приятно настроение. Някои от актуалните модели чанти са с цилиндрична форма, правоъгълна и др. Някои от дамските раници може да намерите и в триъгълна форма, което е също актуален модел, който си заслужава.

  1. Овална форма

Дамските чанти с овална форма или така казано обло дъно винаги са добър избор при спортно-елегантна или по-официална визия. Тези чанти добавят нещо различно към облеклото ни. Могат да са във всякаква форма или цвят. Малките чанти със заоблено дъно със сигурност са ключов модел за сезона, най-често от естествена кожа, в свежи цветове и с удобна презрамка за носене на рамо.