Нека започнем с популярния цитат на Мерилин Монро: ”Дай на едно момиче правилните обувки и то може да завладее света!”

Не е случайно това изказване, особено ако правилните обувки са съчетани и с подходящ тоалет.

За да се изгради една красива и стилна визия, е необходимо всеки един детайл да бъде изпипан докрай. От това дрехите да бъдат твоят подходящ размер, цвят и кройка и аксесоарите да отговарят на стила ти, до това обувките да бъдат красив, допълващ акцент, а защо не и главен герой във визията.

Ние ще ви помогнем да обновите гардероба и стила си, да се запознаете с някои нови хитрини, свързани с модата и да научите някои интересни факти.

Има редица неписани правила кои обувки с кои дрехи да съчетавате, а дали вие ще се придържате към утвърдените принципи в модата, или ще импровизирате, е ваш избор.

Все по-често забелязваме, че тренд в модата се превръща това да комбинирате различни стилове и да създавате нещо ново, което да се превърне в тотален хит. Като например комбинацията между по-елегантен тоалет с удобни сникърси на висока платформа. Както и съчетанието между рокля или сако с ежедневни кецове.

В модните среди може да се чуе, че обувките се считат за “удивителният знак в облеклото”. Това изказване носи и доза истина в себе си. Обувките са идеалният спасител за едно по-семпло и изчистено облекло, което има нужда само от малко блясък и собствен почерк.

За всеки перфектната обувка е различна и така трябва да бъде. Изборът на правилната обувка е свързан с редица фактори каквито са например физическите характеристики на всеки човек, така и вкусовите му предпочитания.

Балансът в облеклото е много важен, за да може всеки да изглежда добре. Когато залагаме на  удобството и по-конкретно на по-обемни дрехи, т.нар. “oversize”, за предпочитане е да изберем по-тясна обувка, която да бъде допълващ аксесоар. Ако например заложите на клин по тялото и овърсайз пуловер, бихме допълнили стила ви с ботуши на платформа или боти на платформа. По този начин оптически тялото ви ще се издължи и обемният пуловер ще стои по-стилно. В тази връзка можем да предложим и по-лятна визия, с която може да посрещнете и скоро настъпващите топли дни. Последните модни тенденции залагат на дълги дънки с широки крачоли. Това би могло чудесно да се съчетае с къс топ или тениска и сандали на ток или на платформа. Повечето дами се спират на по-високите обувки, както в ежедневието, така и на официални събития. Те стоят стилно и елегантно на всяка дама, изборът от модели и цветове е голям, всичко зависи от предпочитанията на дамата.


Ако имате натоварено ежедневие и сте постоянно на крак, но въпреки това искате да сте на висока обувка, бихме ви посъветвали да се спрете на следните модели дамски обувки.

Обувки на платформа

Независимо дали е пролет, лято, есен или зима, всеки един сезон предлага обувки на платформа. Те са незаменим приятел на всяка дама, защото допринасят стила ви да стои по-женствен и елегантен, оптически издължава фигурата ви и ви кара да се чувствате красиви. Може да изберете дамски ботуши, боти на платформа, спортни кецове или сникърси на платформа, лоуфъри на платформа, мокасини, сандали или чехли на платформа.

Обувки на ток

Когато сте поканена на официално събитие или желаете да излезете на вечеря в събота вечер и искате да се елегантна, заложете на обувки на ток. Можете смело да ги комбинирате както с официален тоалет, така и със спортно-елегантна визия като например дънки, тениска и сако. Дамските обувки на ток са женското оръжие, с което всички дами могат да привлекат всички погледи. Дори визията ви да е по-семпла и изчистена, едни красиви дамски обувки могат да заемат главната роля.

Няма жена, която да няма нужда от поне още един чифт обувки в гардероба си. Изберете вашите любими модели обувки, разнообразявайте визиите си, експериментирайте с цветовете и излезте от зоната си на комфорт!