Предстои ви пътуване и искате да си купите нов куфар или да подмените стария? Ние сме тук, за да ви дадем правилните насоки и да улесним вашия избор.

Качественият и стилен куфар е първа стъпка към това да си осигурите безпроблемно и сигурно пътуване, особено когато сте предвидили пътуване със самолет.

Всяко пътуване ще остави следа върху вашия куфар, но за да сте спокойни, че ще запазите здрав своя нов куфар, ви съветваме да обърнете внимание на материала.

1. МАТЕРИАЛЪТ

При пътуване със самолет подходящият избор е твърдият материал. Може да избирате между твърди куфари, изработени от поликарбонат, полипропилен, ABS. Те се характеризират с голяма здравина, гъвкавост на материала и издръжливост. Това ще ви бъде от полза, особено когато преобладават пътуванията със самолет. Твърдите куфари ще предпазят вещите ви по време на път много повече, отколкото меките куфари.

Меките куфари, от друга страна, също са предпочитан вариант от много хора. Те са меки, леки и удобни. В тях можете дори да поберете повече дрехи, отколкото в твърдите. Можете по-лесно да ги съхранявате в дома си, защото няма да е заемат толкова място.

Но твърдите куфари имат голямото предимство, че могат да бъдат почиствани. Ако случайно разсипете кафе върху вашия куфар, докато тичате по летището за следващия полет или ви навали пороен дъжд, можете лесно с влажна или суха кърпа да забършете всички замърсявания.

2. КОЛЕЛЦАТА

Броят на колелцата е от важно значение за това колко бързо и леко придвижвате вашия куфар по различните видове настилки. Четирите колелца имат своите предимства, защото те са меки, силиконови и свободно се движат на 360°. Винаги движете куфара едновременно на четирите колелца, за да избегнете тяхното износване. По този начин лесно ще управлявате вашия куфар във всички посоки. Но куфарите с две колелца също имат своите предимства - те ще се износят по-бавно и дълго време ще ви вършат добра работа.

3. МЯСТО ЗА ЛАПТОПА

В зависимост от вида пътуване, например ако се отнася за бизнес пътуване тип командировка, може да заложите на куфарите с място за лаптоп. Такива са куфарите за ръчен багаж, предвидени специално за бизнес пътувания. Освен дрехите и личните си принадлежности, по време на пътуване ще можете да имате под ръка и своя лаптоп.

4. ЦВЯТ И СТИЛ

Магията на цветове не пропуска и куфарите. Цветът не е по-малко важен фактор за избора на куфар. Изобилието от цветове и нюанси може да ви затрудни при избора, но пък какво по-хубаво от това да имате различен и уникален куфар. Особено, когато пътувате със самолет, изключително важен фактор е цветът и отличителните му белези.

Можете да заложите на ваш любим цвят или на този, който ви е направил най-голямо впечатление. Ако изпитвате затруднения с цвета, може да заложите на сезонен цвят или такъв, който е по-универсален. Може да избирате между бял, жълт, зелен, син, петролен, червен, цикламен, сив, черен, кафяв и др. Всеки един основен цвят е съпътстван с различни негови нюанси, с които палитрата от цветове става все по-голяма.